GENÇ İLETİŞİMCİLER BYEGM’Yİ ZİYARET ETTİ

GENÇ İLETİŞİMCİLER BYEGM’Yİ ZİYARET ETTİ

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, (BYEGM) 2 gün süren Genç İletişimciler Buluşması etkinliğinde, Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerini ağırladı.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, (BYEGM) 2 gün süren Genç İletişimciler Buluşması etkinliğinde, Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerini ağırladı.

 

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca, gazetecilik mesleğine uzun yıllarını adamış ve basınla ilgili neredeyse her mecrada çalışmış bir kişi olarak geleceğin gazetecileriyle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Meslektaş adaylarına deneyimlerini aktaran Akarca, gençlere yakın tarihi iyi bilmeleri, güncel gelişmeleri de çok iyi takip etmeleri gerektiğini öğütledi. Öğrencilere mesleğe başladıklarında çeşitli zorluklarla karşılaşacaklarını hatırlatan Akarca, bu zorluklar karşısında yılgınlığa düşmemeleri gerektiğini belirterek, “Ülkemizi sizler gibi enerjik, bilgili kişilere teslim edeceğimizi bilmek içimizi rahatlatıyor” diye konuştu.

 

Basın Yayın ve Enformasyon Konya İl Müdürü Abdurrahman Fidancı, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca'ya Mevlana Türbesi'nin bulunduğu bir fotoğraf hediye etti.

 

Programın devamında İletişim Fakültesi öğrencilerine BYEGM Basın Yayın Dairesi Başkanı Muhammed Akgün, BYEGM'nin tarihçesi, görevleri ve kurumsal yapısı hakkında bilgi verdi. Genç iletişimcilerin kariyer ile ilgili sorularını da yanıtlayan Akgün,  Genel Müdürlüğün "Dünyayı izliyor, Türkiye'yi anlatıyoruz" hedefinin Türkiye'ye ilişkin doğru bir algılar oluşturmak olduğunu söyledi. Akgün,  program sonunda öğrencilere etkinlik katılım sertifikalarını verdi.

 

BYEGM programı sonrasında Anadolu Ajansı İnsan Kaynakları ve İdari İşler Direktörü Rıdvan Duran öğrencilere bir sunum yaptı.

 

Genç iletişimcilerin ilk gün programında Kanal 24, Star ve Akşam Gazetesi ziyareti ile kültür turu, ikinci gün programında ise RTÜK, TRT ve Anıtkabir ziyaretleri yer aldı. Öğrenciler gittikleri kurumlarda iş imkanları ve çalışma sistemleri hakkında bilgi aldı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.