Gençlere Yeni Anayasa ve Güçlü Türkiye Anlatıldı

Gençlere Yeni Anayasa ve Güçlü Türkiye Anlatıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen Gençlerle Başbaşa programında “Yeni Anayasa ve Güçlü Türkiye”yi anlatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı

Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen Gençlerle Başbaşa programında “Yeni Anayasa ve Güçlü Türkiye”yi anlatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, anayasa değişikliğinin gençlerle ilgili en önemli kısmının 18 yaşındakilere seçilme hakkı getirmesi olduğunu söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi ve Kılıçarslan Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen Gençlerle Başbaşa programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay konuk oldu. Konya Büyükşehir Belediyesi Kılıçarslan Gençlik Merkezi’nde düzenlenen programda “Yeni Anayasa ve Güçlü Türkiye” başlıklı konuşma yapan Aktay, anayasa değişikliğinin gençlerle ilgili en önemli kısmının 18 yaşındakilere seçilme hakkı getirmesi olduğunu söyledi. 18 yaşındakilere seçme hakkını yine AK Parti’nin verdiğini anımsatan Aktay, değişiklikle seçebilenin seçilebilmesini de beraberinde getirdiklerini söyledi. Aktay, “Bu, bundan sonra hep 18 yaşındakileri seçeceğiz demek değil. Ama kendini kanıtlamış, cesur, yürekli, becerikli, temsil kabiliyeti yüksek bir genç çıktığı zaman 18, 19 ise “Sen 25 yaşına gelmedin demeyeceğiz” diye konuştu. Bugünün gençlerinin daha donanımlı olduğunu ve gençlere inandıklarını kaydeden Aktay, “Bugünün gençleri bizim zamanımızdaki gençlerden çok daha dünyadan haberdar, çok daha sorumlu, çok daha bilinçli ve çok daha idealist. Ama bütün gençler böyle değil tabi. Bugünkü gençlerden gezici insanlar da çıkıyor. O gezici insanların hakikaten nasıl bir vandalizmin içerisine girdiklerini, nasıl bir kışkırtmaya geldiklerini gördük. Ama onlara karşı gençlerimizin 15 Temmuz’da neler yaptığını da gördük. Canını dişine taktı tanklara, toplara ve F16’lara karşı, jetlere karşı canını ortaya koydu ve memleketine sahip çıktı” ifadelerini kullandı. Programın sonunda AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Sami Şahin, Yasin Aktay’a tablo ve Mesnevi hediye etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Medeniyet Okulu kapsamında yürüttüğü “Asımın Nesli Milli Gençlik Projesi” kapsamındaki gençlerle de bir araya gelerek sohbet etti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.