“Gençlerimiz İçin Başarmak Zorundayız”

“Gençlerimiz İçin Başarmak Zorundayız”

“Artık Ereğli, gençlerini işsizlik nedeniyle göç etmek zorunda bırakan bir yer olmaktan kurtulmak zorunda. Yoksa gençlerimizi bu topraklarda tutmamız imkansız olur” dedi.

Belceağaç ve Yazlık Mahalle sakinleri ile görüşen Hüseyin Oprukçu, geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimiz için başarılı olmak zorunda olduğunu belirterek, “Artık Ereğli, gençlerini işsizlik nedeniyle göç etmek zorunda bırakan bir yer olmaktan kurtulmak zorunda. Yoksa gençlerimizi bu topraklarda tutmamız imkansız olur” dedi.

 

Seçim çalışmalarını Belceağaç ve Yazlık Mahallelerinde sürdüren Bağımsız Belediye Başkan adayı Hüseyin Oprukçu, genç bir nüfusa sahip ender kentlerden olan Ereğli’nin istihdam yetersizliği nedeniyle göç alan bir kent değil, göç veren bir kent haline döndürülmesini eleştirdi.

                Başkanlık yaptığı dönemde istihdamı arttırmak amacıyla projeler geliştirdiğini, ancak bu projelerden sadece 2. Organize Sanayi Bölgesinin tamamlanmasının yetersiz olduğunu belirten Oprukçu, “Bir kentin yaşanabilir olması için, sosyal projelerin ve istihdam alanlarının arttırılması gerekir. Böylece iş ve çeşitli nedenlerle göç eden gençlerin Ereğli’de kalması sağlanabilir. Son 5 yılda eğer, Hurdacılar Sanayii, Organik Tarım, Termal Sağlık Tesisleri, Termal Sera Organize Sanayi gibi bizim projelendirdiğimiz, ancak bizden sonra maalesef yok edilen bu istihdam alanları faaliyete geçmiş olsaydı, inanın çok daha yaşanabilir Huzur kenti olurduk. Huzuru sağlamanın en önemli yolu bildiğiniz gibi açı ve açığı kalmayan bir Ereğli’ye bağlıdır. Bunu inşallah hep birlikte başarmanın onurunu yaşayacağız” dedi.

Ağaçlandırma sahalarının azaldığından şikayet eden Beldeağaç sakinlerinin bu dileklerini, belediye tarafından üretilecek olan her çeşitten ağaç fidanları ile gidereceklerinin sözünü veren Oprukçu, “Bizim zamanımızda dikilen, ancak sulanmadığı için kuruyan çok sayıda ağaç olduğunu biliyoruz. Göreve geldikten sonra hem diktiğimiz, hem de dikeceğimiz ağaçların bakımını da üstleneceğiz. Yeşil Ereğli’yi yeniden inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.