Halkapınar'da Cuma Namazı hazırlıkları tamamlandı

Halkapınar'da Cuma Namazı hazırlıkları tamamlandı

Halkapınar Belediye Başkanı Mehmet Bakkal, “İlçe merkezinde uzun bir aradan sonra kılınacak olan ilk cuma namazı için Şehit Ömer Halis Demir meydanında, temizlik, dezenfekte ve alan düzenleme çalışmalarını tamamladı.

Halkapınar Belediye Başkanı  Mehmet Bakkal, “İlçe merkezinde uzun bir aradan sonra kılınacak olan ilk cuma namazı için Şehit Ömer Halis Demir meydanında, temizlik, dezenfekte ve alan düzenleme çalışmalarımızı tamamladık. Sosyal mesafe kuralları çerçevesinde cuma namazının uzun bir aradan sonra kılacak olmanın mutluluğu içerisindeyiz.’’ dedi.

İlçemizde küresel salgın korona virüs önlemleri kapsamında uzun süredir toplu ibadetlere kapalı olan ve 29 Mayıs cuma günü sosyal mesafe kuralına uygun olarak yeniden kılınacak cuma namazı için hazırlıklar tamamlandı.

Kaymakam  Ömer Kıraç  bey’in başkanlığında düzenlenen Ramazan Bayramı sonrası değerlendirme toplantısının yanı sıra ilçede ki camilerin ibadete açılması ve alınacak tedbirler ile ilgili toplantılar gerçekleştirildi.

Toplantı sonrası heyet Cuma namazının ede edileceği, Şehit Ömer Halis Demir Meydanında da incelemelerde bulundu.

Normal yaşantılarımızda olduğu gibi ibadetlerimizde de sosyal mesafe kurallarına ve maske kullanımına riayet edilmesi gerektiğinin önemine değinen  Kaymakam Ömer Kıraç yaptığı açıklamada şunları söyledi.

‘’Kaymakamlığımız bünyesinde, Belediye Başkanımız, güvenlik birimlerimiz ve müftülüğümüzle camilerin ibadete açılması, alınacak olan tedbirler ve yapılması gereken hazırlıklarla ilgili toplantılar gerçekleştirdik.

İlçe merkezinde Şehit Ömer Halis Demir meydanında cuma namazını, sosyal mesafe kuralı ve maske takma zorunluluğu ile eda edecek olmanın heyecanı içerisindeyiz.

İlçe merkez ve taşra mahallelerimizde herhangi bir sıkıntı, problem görülmemekle birlikte gerekli tedbirlerimizi aldık. Şimdilik bir sıkıntı ve eksiğimiz görülmemektedir.’’ Dedi.

Toplantı ve alan denetlemesine, Kaymakamımız sayın Kıraçla birlikte, Halkapınar Belediye Başkanı Sayın Mehmet Bakkal, İlçe Jandarma Komutanı Sayın Recep Aslan, Emniyet Amiri Sayın Mümin Özev, İlçe Müftümüz Sayın Abdülkerim Yatğın katıldı.

 

 

 

 

 

 

1-280.jpg

halkapinar-cami-hazirliklarini-tamamladi.jpg

halkapinar-cami-hazirliklarini-tamamladi-001.jpg

halkapinar-cami-hazirliklarini-tamamladi-002.jpg

halkapinar-cami-hazirliklarini-tamamladi-003.jpg

halkapinar-cami-hazirliklarini-tamamladi-004.jpg

halkapinar-cami-hazirliklarini-tamamladi-005.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.