HORTULULAR KOKUDAN RAHATSIZ CEZAEVİNDEN ENDİŞELİ

HORTULULAR KOKUDAN RAHATSIZ CEZAEVİNDEN ENDİŞELİ

Ereğli’ye bağlı Hortu Mahallesi sakinleri, mahallelerinin sorunlarını Cumhuriyet Halk Partisi’ne anlattılar.

Yeni seçilen yönetimi ile birlikte mahalle ziyaretlerini sürdüren CHP Ereğli İlçe Teşkilatı, Hortu Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldiler. Mahallelerinin sorunlarını CHP İlçe Başkanı Gönülal ve parti yönetimi ile belediye meclis üyelerine anlatan Hortu Mahallesi sakinleri, yıllardır çözüm bulunmayan arıtma tesisinin kokusundan duydukları rahatsızlığı bir kez daha dile getirdiler ve Ereğli-Konya Karayolu üzerine yapılan cezaevinden de endişeli olduklarını belirttiler.

CHP’nin Hortu ziyaretinin ana başlıkları şu şekilde sıralandı:

-Gönülal: “Ereğli’nin Yararına Olacak Her Projeye Destek Veriyoruz”-

CHP Ereğli İlçe Başkanı Veysel Gönülal, Hortu sakinlerine hitaben yaptığı konuşmada, Ereğli’ye yatırım ve hizmet kazandırılması taraftarı bir düşünce ile,CHP’li meclis üyelerinin, Ereğli yararına olan projelere destek olduğunu kaydetti  ve şunları söyledi: “Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, belediyenin bütçesinin kısıtlı olmasından sürekli yakınıyor ancak, Hortu Mahallesi gibi büyük mahallelerimiz başta olmak üzere birçok mahallemizin, yol başta olmak üzere birçok temel sorunları çözüm beklerken, milyonlarca lirayı, Akhüyük’te tesis kurmaya harcadı. Akhüyük tesisleri de Ereğli için önemli olabilir ama temel sorunları ertelemek yerine Akhüyük’teki tesis bir süre ertelenebilirdi” dedi.

-Hortulular Yol-Arıtma ve Cezaevi Sorunlarını Dile Getirdiler-

Hortu mahallesi sakinlerİ, mahallelerinin sorunlarını CHP Ereğli İlçe Başkanına dile getirdiler ve en büyük sorunlarının yol olduğunu belirttiler. Hortu sakinleri, öte yandan, yıllardır yanı başlarında kötü bir koku yayan ve bir türlü çözüme kavuşturulamayan arıtma tesisinin kokusundan rahatsız olduklarını, yeni yapılan cezaevinden de endişeli olduklarını da dile getirdiler.

Hortu Mahallesi muhtarı Cihan Uygur, Hortu mahallesinin kesimhaneye yakın olmasından dolayı da başıboş köpeklerin mahalle halkı açısından sorun olduğunu belirti ve belediyenin, toplanan köpekleri barınakta tutmak yerine kısırlaştırarak tekrar serbest bırakmasının çözüm getirmediğini söyledi.

1eefe21a-000f-4541-ab1a-3a110b33af33.jpg

37349701-77a1-465f-8e50-6d397291c435.jpg

61289322-ab95-443c-b9a2-77298d2ce254.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.