Hüseyin Kaya'dan Örnek Davranış!!!

Hüseyin Kaya'dan Örnek Davranış!!!

Ereğli’de, Mamuta Ait 2,5 Milyon Yıllık Diş Fosili Bulundu

Ereğli’ye bağlı Zengen mahallesinde yaklaşık 2,5 yıl önce yaşadığı tahmin edilen mamuta ait alt çene dişleri olan fosili Zengen Eski Belediye Başkanı Hüseyin Kaya bularak Ereğli Müzesine teslim etti.

Ereğli ilçesinin Zengen Mahallesi'nde ikamet eden Hüseyin Kaya, bölgede bulunan kum ocağından kum almak istediği sırada büyük bir diş fosili karşılaşması sonucu fosili bilinçli davranarak geçmiş dönem de bulduğu mamut fosilini yine eskiden olduğu gibi Hüseyin Kaya bulduğu fosili Ereğli Müzesi'ne götürerek yetkililere teslim etti. Yapılan araştırmalar neticesinde bulunan diş fosilinin yaklaşık 2,5 milyon yıl önce Hasandağı ile Konya Ovası arasındaki kapalı havzada sürüler halinde yaşayan mamutlara ait olduğu öğrenildi.

İŞTE DUYARLILIK ÖRNEĞİ!...

Hüseyin Kaya, mahallede bir kum ocağı olduğunu ve bu tür fosillerin son yıllarda sıkça çıktıkğını söyledi. Bölgenin önceden sit alanı ilan edildiğini ancak daha sonra kaldırıldığını belirtti. Daha önce de çıkan fosilleri de bizzat müzeye kendi elleriyle teslim ettiğini söyleyen Kaya, Belediye Başkanlığım döneminde antropolog getirerek bölgede gerekli incelemeleri yaptırdım dedi. Bir buçuk ile iki buçuk milyon yıl önce bölgede mamutların yaşandığı bilgisine ulaştıklarını söyledi.  Ancak daha sonra iklimsel farklılıklar nedeniyle mamutların toplu olarak öldüğünü belirlendiğini söyleyen Kaya, Amaç geçmişe ışık tutmak gerektiğini ifade ederek herkesin bu gibi konularda duyarlılık göstermesi gerektiğini söyleyen Kaya, Bu davranışıyla duyarlılık örneği gösterdi.

 

 

Müze Müdür Vekili Mahmut Altuncan ise yaptığı açıklamasında, Fosilin bilinen beş mamut türünden bir tanesi olan mamudus  meridiyonalis isimli mamut türüne ait olduğunu belirterek, Bölgemizde bir buçuk yıl ile iki buçuk milyon yıl önce yaşamış en eski mamut türlerinden bir tanesi olup bugünkü filin atalarından sayılmaktadır. Müzemize daha önceden de aynı bölgeden gelen mamut fosilleri ile örtüşmektedir. Yapılan incelemede bu bölgenin çok sulak ve otlak ormanlık bir alan sahip olduğunu ve zaman içerisinde ekolojik sistemin değiştiğini iklim değişikliği ile birlikte mamutların da bu bölgede yok olduklarını söyledi.

Kaya’yı bizlerde geçmişe yönelik göstermiş olduğu davranışı nedeniyle tebrik ediyoruz. Umarız bir birilerine örnek ve ilham olur diyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.