İçme Su Sistemi Rehabilite Edilecek

İçme Su Sistemi Rehabilite Edilecek

Belediye Başkanı Özkan Özgüven KOSKİ çalışmalarını yerinde inceledi.

Adana-Konya Karayolu üzerinde bulunan Tuğla Fabrikası önündeki çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Özgüven, “Büyükşehir Belediyesine bağlı KOSKİ Ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bilindiği üzere 30 Mart seçimlerinden sonra Su ve Kanalizasyon Birimlerimiz KOSKİ’ye geçti. KOSKİ Ereğli’de yeni bir yapılanma içerisinde Belediyemizle işbirliği içinde çalışmalarını sürdürüyor. Bize ulaşan en önemli sorunların başında su geliyor. Özellikle KÖYDES kapsamındaki Büyükşehir Yasası ile Mahalle olan yerleşim birimlerinde vatandaşlar suyun yetersiz olduğu konusunda şikâyetlerde bulunuyorlar. Su hatlarını genişletmek ve su konusunda yaşanan sorunları gidermek adına arkadaşlarımız yoğun bir tempoda çalışıyorlar. Özgürler, Kuskuncuk ve diğer mahallelerimiz başta olmak üzere su rezervlerinin artırılarak vatandaşımızın sıkıntısını en aza indireceğiz.

Tabiî ki İvriz kaynak suyumuz var. KOSKİ Ekipleri ile buraları gezdik yol, su, kanalizasyon çalışmalarının gelişigüzel bir şekilde yapıldığını gördük. Ereğli’deki mevcut şebekeye vereceğimiz suyun yüzde 60’ının boşa aktığını tespit ettik. Bir taraftan mahallerimiz su sıkıntısı çekiyor, bir taraftan plansız yapılan çalışmalar nedeniyle suyumuz israf oluyor. Bu plansız günü birlik çözümler üretilerek yapılan çalışmalara biz dur diyeceğiz. Bu andan itibaren de su şebekelerini yenileyerek, güncelleyerek hizmet üreteceğiz. 2015 yılından itibaren bu sorunlara neşter vuracak Ereğli’nin en ücra yerinde rahatlıkla su ulaştırılacaktır” dedi.

Başkan Özgüven suyun tasarruflu kullanılmasını gerektiğini kaydederek, “Suyun önemli bir kaynak olduğunu vurguluyoruz. Burada çalışan arkadaşlarımız ve desteklerinden dolayı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.