ILGIN BELEDİYESİN’DEN ‘’Engelleri Kaldıran Kurslar’’‏

ILGIN BELEDİYESİN’DEN ‘’Engelleri Kaldıran Kurslar’’‏

Ilgın Belediyesi Her yıl düzenlediği kurs kapsamını ve katılım eşitliğini genişleterek ilçemizde yaşayan vatandaşlarımıza 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı içerisinde 36 farklı branşta kurs düzenlemeyi hedefliyor.Bu hedef doğrultusunda ‘’Sporla Engelleri Aşıy

Ilgın Belediyesi Her yıl düzenlediği kurs kapsamını ve katılım eşitliğini genişleterek ilçemizde yaşayan vatandaşlarımıza 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı içerisinde 36 farklı branşta kurs düzenlemeyi hedefliyor.

Bu hedef doğrultusunda ‘Sporla Engelleri Aşıyorum’’ projesinde Okçuluk kursu açıldı.    

Bedensel engelli okçuluk antrenörü Cemil Çevik, ; Normal vatandaşlar gibi engellilerin de okçuluk sporunu yapabileceğini belirterek, İlçemize’de engelli vatandaşlarımızın madalya için mücadele edebilecekleri bir spor branşı kazandırılmış oldu,Bedensel Engelli Okçuluk Antrenörü olarak kendisinin de elinden geleni yapacağını  belirtti.

Kursun Ilgın Belediyesi kapalı spor salonunda verildiğini hatırlatan Çevik, “İlk etapta 2 bedensel engelli sporcuya eğitim veriyoruz. Ilgın’da okçuluğa merakın her geçen gün arttığını gözlemliyoruz. Ayrıca Ilgın’da bir ilk olarak bu spora 2,5 ay önce başladık. İnşallah Ilgın’ı temsil etmek üzere paralimpik oyunlara hazırlanıyoruz” dedi. 

 

Kursiyerlerden Nurgül Mangır; “İlk başta tedirgin olarak başladığım okçuluk kursu ilerleyen günlerde kendime bir özgüven verdiAntrenörümüz Cemil beyin telkinleriyle bu işi artık severek yapıyorum. Çalışmalarım heyecanımdan gece rüyalarıma giriyor. Bir sonraki antrenmanı iple çekiyorum ve beni her gün işime, kursuma getirip götüren babamı çok seviyor ama şükranlarımı sunuyorum, Bu arada Başkanımız H. İbrahim ORAL’ a bu imkanları sağladığı için  ayrıca teşekkür ediyorum’’ dedi.

Mangır; Normal hayatta sadece koltuk değnekleri ile yürüyebildiğini belirterek bacaklarını kullanamadığını her işini mecburen kollarıyla yaptığını ve kollarının bu nedenle kuvvetlendiğini, bu kuvvetlenmenin kendisine bir gün faydasının olabileceğinin aklına gelmediğini belirtti.

 

Bir diğer kursiyer Azra Erarslan ise; “Eğitimime devam ederken bu kursa da katılmak istedim. Okuldan çıkışımda buraya geliyorum. Diğer kursiyer arkadaşımın mesai çıkışına kadar ısınma ve kollarımı kuvvetlendirme hareketlerini yapıyorum. Bu spor bana jimnastik hareketler kazandırarak sağlığımı olumlu yönde etkilemekte ve ben bu sporu çok seviyorum” dedi.

 

Başkan H.İbrahim ORAL ise ;Belediye olarak başlattığımız kurs faaliyetlerine yenilerini ekleyerek devam ediyoruz.Ilgınlı hemşerilerimize gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum,inşallah ilçemizde yaşayan tüm vatandaşlarımız için gerek spor alanında gerekse meslek edindirme alanında yararlı kurslar düzenlemeye devam edeceğiz.Kursa katılan ve kursta görev yapan bütün arkadaşlarımıza gayretlerinden ve ilgilerinden dolayı minnettarız.’’dedi.

 

Ilgın Belediyesince Ücretsiz olarak düzenlenen Kurslara Başvurular 30 Ekim tarihine kadar devam edecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.