İLK BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

İLK BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

30 Mart 2014 Tarihin de yapılan Mahalli İdareler Seçimleri ile teşekkül eden Belediye Meclisi gündemin de bulunan maddeleri görüşmek üzere Belediye Başkanı Özkan Özgüven’in başkalığında hafta sonu Belediye Meclis Salonunda ilk olağan toplantısını yaptı.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin öncesinde açıklamalarda bulunan Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, İktidar ve muhalefet olarak Ereğli’ye yakışan güzellikte hizmet üretme gayretinde olacaklarını söyledi. “30 Mart itibariyle siyaset bitmiştir. Hep birlikte Ereğli için çalışacağız” diyen Özgüven, “Bu anlamda hepimizin yükü ağır. Sorumluluğumuz bir kat daha artmıştır. Ereğli için hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Ereğli Belediyesinden çıkarılan işçiler hususunada değinen Özgüven, işçilerin mazeretsiz olarak işe gelmediklerinden dolayı işten çıkarıldıklarını, çıkarılanlar arasında kendi akrabalarınında olduğunu kaydetti.

Başkan Özgüven Ereğli Belediyesinin borcunun ise 50 milyon Lira civarında olduğunu daha fatura edilmemiş borçların bu rakama dâhil edilmediğini belirtti.

Başkan Özgüven’in konuşmasının ardından tüm meclis üyelerinin katılımı ile Ereğli Belediyesi Meclis Toplantısı gerçekleşti. Atatürk ve şehitler adına saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından 5393 sayılı Belediye Kanununun 19. Madde gereğince kâtip üyelikler ve Başkanlık divanı seçimi yapıldı. Yapılan seçimler sonucunda Meclis Kâtip Üyeliğine Halil Karakuş ile Ağah Taşkın, yedek üyelikler için ise Zuhal Savaş ve Nedim Günsever seçildi. Yine yapılan seçimler sonucunda meclis birinci Başkan Vekilliğine Lokman Gökta, ikinci Başkan Vekilliğine ise Ömer Eğer seçildi.

Yapılan seçimler kapsamında 5393 Sayılı Belediye Kanununun 33. Madde gereğince yapılan gizli oylama sonucunda Encümen Üyeliğine İbrahim Söker, Feti Ertekin ve Keziban Çatlı seçilirken, İhtisas Komisyon Üyelerinin beşer üyeden oluşması yapılan oylama sonucun da oy birliği ile kabul edildi. İhtisas Komisyonlarına ve İmar Komisyon Üyeliklerine Erdinç Akça, Zuhal Savaş, Ercüment Sarıkafa, Cengiz Uysal ve Hacı Öğütlü oy birliği ile kabul edildi.

Plan ve Bütçe Komisyon Üyeliklerine ise İsmet Taşkıran, Nedim Günseven, Ercan Esen, İsmail Şahin ve Mustafa Kale oy birliği ile kabul edildi. Son olarak ise Trafik Komisyon Üyeliklerine Mehmet Tunç, Duran Aksoy, Necati Tekemen, Kerim Aksoy ve Enver Doğanay oy birliği ile seçildi.

Ereğli Belediyesi Meclis Toplantısı 17 Nisan 2014 Perşembe günü saat 10.00’da toplanmak üzere son buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.