İŞTE MUHTEŞEM LEZZET KAVURGA

İŞTE MUHTEŞEM LEZZET KAVURGA

Bölgemiz’de özellikle kış aylarında yenilen kavurga, Halkapınar’ın Osmanköseli Mahallesinde kış hazırlığı kapsamında kavurga yapımı ise objektiflere bu şekilde yansıdı.

Binbir Derde Deva: Kavurganın ateşe konulan sac üzerinde pişirilmesiyle o eşsiz lezzetiyle damak tadına sunulan kavurga sıcak sıcak ise bir başka oluyor.

Kavurga, Türklere özgü, tahıldan yapılan geleneksel ve yöresel bir kuru yemiş türüdür. Türkiye'de farklı yörelerde çeşitli tohumların da buğday tanelerine karıştırılarak kavrulması ile yapılan kavurgalar Anadolu insanının olmazsa olmazlarındandır.

Verdiği lezzet ve o enfes kokusuyla çıtır çıtır yenilen Bir Kâsesi Bile Binbir Derde Deva olan Kavurganın Faydaları insan sağlığı açısından da önemlidir.

Türklere özgü, tahıldan yapılan geleneksel ve yöresel bir kuru yemiş türü olan kavurga. Ülkemizin farklı yörelerde çeşitli tohumların da buğday tanelerine karıştırılarak uygun bir şekilde kavrulması ile yapılmaktadır.

Daha çok Konya, Nevşehir, Malatya, Çankırı, Afyonkarahisar, Emirdağ, Sivas, Yozgat, Kayseri, Erzurum, Kars gibi Anadolu'da kışın uzun ve sert geçtiği bölgelere özgü bir yemiş türü olarak bilinir. Yıkanmış tahılın yanmaz bir tava ya da sac üzerinde kavrulması ile yapılır. Özellikle tok tutması, protein yönünden yüksek olması nedeniyle kışın sert geçtiği iç bölgelerde çok tercih edilir. Türklerin Anadolu'ya göç ederken getirdikleri bir yiyecek kültürü olarak bilinmektedir.

Kış aylarının o uzun gecelerinde gelen konuklara en güzel ikramdır. Haydi afiyet olsun diyoruz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.