İvriz Tarım Kültür ve Turizm Festivali Başladı

İvriz Tarım Kültür ve Turizm Festivali Başladı

Halkapınar İlçesi’nde Halkapınar Kaymakamlığı ve Halkapınar Belediyesi ve Ereğli Belediyesi'nin organizasyonunda gerçekleştirilen İvriz Tarım Kültür ve Turizm Festivali yoğun bir katılımla başladı.

Halkapınar İlçesi’nde Halkapınar Kaymakamlığı ve Halkapınar Belediyesi ve Ereğli Belediyesi'nin organizasyonunda gerçekleştirilen İvriz Tarım Kültür ve Turizm Festivali yoğun bir katılımla başladı. İvriz Anıt Meydanında başlayan İvriz Tarım Kültür ve Turizm Festivali’ne Konya Valisi Muammer Erol, Halkapınar Kaymakamı Erdal Çetinbaş, Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, Ereğli, Halkapınar ve civar il ve ilçelerden gelen protokol üyeleri, daire amirleri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan festivalin ev sahipliğini yapan Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, göreve geldiği günden bugüne kadar İvriz ve Halkapınar’da yapılan hizmetleri ve yapılması planlanan yatırımları ifade ettiği konuşmasında, “İlçemizde 12 ayrı arsa hiçbir şekilde borçlanmadan öz kaynaklarımızla belediyemize kazandırdık” dedi.

Bölgenin tarihi ve turistik açıdan değerli görülen her alanının geniş kitlelere hizmet verebilecek şekilde düzenlendiğini ifade eden Vardar; “Halkapınar’ın tüm mahalle ve sokaklarında en iyi hizmetleri yürütüyor ve halkımızın teveccühüne layık olmaya çalışıyoruz” dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise yüzyıllarca ayakta kalan Hitit Medeniyetinin İvriz topraklarında da uzun zaman hükmettiğini belirttiği konuşmasında, İvriz’in Ereğli’nin, Konya’nın ve Türkiye’nin göz bebeği olduğunu belirtti.

İvriz'in dünyanın ilk yazılı kaya anıtı olması nedeni ile Türkiye genelinde tarihi anlamda önemli bir yere sahip olduğunu belirten Özgüven, yıllarca İvriz’in bu tarihi özelliğinden uzak bir şekilde sadece piknik yapılan ve gezilen bir doğal ortam olarak nitelendirildiğini anımsattı.

Bu festivalle birlikte Halkapınar’ın, İvriz’in bundan sonraki süreçte tarihi öneminin daha çok dikkat çekeceğinin altını çizen Özgüven, festivalde emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerine son verdi. Halkapınar Kaymakamı Erdal Çetinbaş ise festivallerine davetlerini kırmayarak teşrif eden başta Konya Valisi Muammer Erol olmak üzere herkese teşekkür ederek, festivalde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Halkapınar Kaymakamı Erdal Çetinbaş ve Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar'a plaket takdim etti.

Halkapınar ve Ereğli'de gerçekleştirilen yöresel yemek yarışmasında derece alan kadınlara ödüllerini Konya Valisi Muammer Erol verirken, festival çeşitli halk oyunları ile renklendi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından festival kurdelesi kesilerek açılışı gerçekleştirdiler ve stantları gezerek vatandaşlara hayırlı olsun dileğinde bulundular.

3 gün sürecek olan festivalde konserler, fuarlar ve farklı etkinliklerle bölgenin tarihi ve turizm değerleri tüm dünyaya tanıtılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.