jandarma Trafik Ekiplerinden Öğrencilere Seminer

jandarma Trafik Ekiplerinden Öğrencilere Seminer

Ereğli İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı, Jandarma Trafik ekipleri çalışmalarını çeşitli etkinliklerle sürdürüyorlar trafik eğitimi kapsamında verdikleri bilgilendirici seminerle İvriz Şehit Tahir Civil Okulunda öğrenci ve öğretmenleri bilgilendirdi.

 

Ereğli İlçe Jandarma Komutanlığı, Jandarma Trafik ekipleri rutün çalışmalar kapsamında İvriz Şehit Tahir Civil Okulunda öğrenci öğrencileri bilgilendirdi.

Görev ve sorumluluk alanlarında rutin trafik denetimlerinin yanı sıra eğitici faaliyetlere de büyük önem veren Ereğli Jandarma trafik ekipleri, ilk ve ortaokul çağındaki öğrencilerde trafik bilincini oluşturmak amacıyla trafik eğitim semineri düzenledi.

AMAÇ, CAN VE MAL GÜVENLİĞİ

Verilen eğitimlerde öğrencilere trafiğin önemi görsel ve yazılı olarak vurgulandı. Eğitimde Türkiye’deki trafik kazalarının büyük çoğunluğunun insan hatalarından kaynaklandığı ifade edilirken, öğrencilerin her zaman trafik kurallarına uymaları, araçların geçtiği yollarda dikkatli olmaları, varsa yürürken mutlaka yaya yolunu tercih etmelerini, trafik ışık ve levhalarına da mutlaka uymaları istendi.

Bu kapsamda temel amacın can ve mal güvenliği olması noktasında trafik jandarma ekipleri insan canının önemine dair yaptığı bu seminer ise öğrenci ve öğretmenlerden büyük takdir topladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.