Kadir Gecesinde Ulu Cami Hınca Hınç Doldu

Kadir Gecesinde Ulu Cami Hınca Hınç Doldu

Kadir Gecesinde Ulu Cami Hınca Hınç Doldu

Ereğli’de Kadir gecesini ihya eden vatandaşlar, dolup taşan camilerde İsrail zulmüne maruz kalan Filistin halkı için ellerini semaya kaldırıp dua etti.

Ereğli Belediyesinin düzenlediği “Kadir Gecesinde Gazze İçin Dua Edelim” etkinliği kapsamında Kadir Gecesini Ulu Camide ihya eden binlerce Ereğlili Belediyenin organizasyonunda bir araya gelerek ellerini Filistin ve Gazze için semaya açarak dua etti. Etkinliğe Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Başkan Yardımcıları ve birçok sivil toplum kuruluşu katıldı.

Kadir gecesine özel program hazırlayan Ulu Camide mevlidi şerif okundu, ilahiler söylendi ve dualar edildi. Yatsı namazından sonra teravih namazlarını kılan Ereğlililer, tüm İslam âleminin birliği ve beraberliği için dualar etti. İsrail zulmüne maruz kalan Filistin halkı için de eller semaya kalktı. Müftü Yusuf Eseroğlu Kadir Gecesine özel vaazında, Kadir gecesinde vatandaşlardan boş işlerle meşgul olmamalarını ve ibadet etmelerini istedi.

Etkinliğin tamamlanmasının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Gazze ve diğer İslam ülkelerinde Müslüman halka yönelik yürütülen tutum ve davranışların Türk milletini kalbinin ta derinliklerinden etkilediğini ifade ederek, başta İsrail ve Gazze olmak üzere İslam coğrafyası üzerinde Müslümanlara yapılan eziyetin, zulmün son bulmasını temenni ettiklerini belirtti. Bu anlamda kadir gecesi gibi bin geceden daha hayırlı olan Kadir Gecesi gibi müstesna bir günde “Kadir Gecesinde Gazze İçin Dua Edelim” etkinliği düzenlediklerini belirten Özgüven, Ulu Camiyi hınca hınç doldurarak Müslüman kardeşlerimiz için ellerini semaya açan Ereğli halkına teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.