Kan Verme Kampanyasına Belkaya Okulu da Destek Verdi

Kan Verme Kampanyasına Belkaya Okulu da Destek Verdi

Kan bağışının insani bir yardım olmasının yanı sıra kan veren insanın sağlığı içinde faydaları çok fazladır. Kan vermenin hayat kurtardığı bilincinde olan

Kan bağışının insani bir yardım olmasının yanı sıra kan veren insanın sağlığı içinde faydaları çok fazladır. Kan vermenin hayat kurtardığı bilincinde olan ve bu bilinçle öğrencilerin kan bağışına destek olmaları ileride her bireyin kana ihtiyacı olabileceği düşüncesiyle Geleceğe Kan Bağışçılarının Kazanımı İçin Belkaya ilk ve ortaokulu kan bağışında bulundu.

Belkaya İlk ve Ortaokulu Kan Bağışı Kulübü  Rehber Öğretmeni Hatice Betül Ak , Klüp Başkanı ve öğrencilerin önderliğinde  gerçekleştirilen  Kızılay'ın kan bağışı kampanyasına  Belkaya İlk ve Ortaokulu Kan Bağışı Kulübü ve Kızılay'ın ortak projesi olarak okul velileri ve öğretmenleri kan bağışında bulundular.

Kan Bağışı Kulübü  Rehber Öğretmeni Hatice Betül Ak ; Kan Bağışı Kulübü  Rehber Öğretmeni olarak   Öğrencilerimize  kan bağışını önemini anlatmak ve bu bilince oluşturmak, Kızılay'a kan verme adına başlattığımız  kan verme  projemizle her insanın bir gün kana ihtiyacı olabileceğini, tek kaynağında sağlıklı  bağışçılar olduğuna dikkat çekmek istedik.  Her yıl binlerce insan, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Buna karşılık yapılan araştırmalar, yaklaşık 72 milyon insanın yaşadığı Türkiye'de yıllık kan bağış oranının, nüfusun %1'i kadar olduğunu gösteriyor. Oysaki kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkiliyor.

 Kan Acil değil Sürekli bir ihtiyaçtır.

Kan üretilemeyen bir dokudur ve halen tek kaynağı sağlıklı bağışçılardır.

Kan bağışı hem toplumsal hem kişisel açıdan çok önemlidir. Eğer kan verir isek vücut yeni kan üretir ve bu vücut için yararlıdır.

 Kızılay'ın ''Bir Ünite Kan 3 Can'' kampanyasına  Belkaya  Okulu İlk ve Ortaokulunda bulunan

öğrenci velileri ve öğretmenler  kan bağışına  yoğun ilgi gösterdi.yaklaşık 80 kişi   kan bağışında bulundu .

Bu katılım Kan Bağışı Kulübü   olarak  bizi çok memnun etti. ''Bir Ünite Kan 3 Can''diyerek Buradan herkese kan bağışı yapmalarını tavsiye ediyorum dedi.

 img_2220.jpg

img_2221.jpg

img_2222.jpg

img_2224.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.