Kınalı Kuzuların Şanlı Destanı: Çanakkale

Kınalı Kuzuların Şanlı Destanı: Çanakkale

Dünya savaş tarihinde eşine az rastlanır nitelikteki zaferlerinden olan Çanakkale Deniz Zaferinin 105. yılını idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

MHP Ereğli İlçe Başkanı Av. Musa YIMAZ Çanakkale Deniz Zaferinin 105.olması nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Yılmaz Mesajında; ’’   Dünya savaş tarihinde eşine az rastlanır nitelikteki zaferlerinden olan Çanakkale Deniz Zaferinin 105. yılını idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Çanakkale tarih yazarak düşmanlara geçit vermeyen, yüksek irade göstererek ihanete dur diyen alçaklığa fırsat tanımayan ecdadın kahramanlıklarıyla doludur.

Tarihin akışını değiştiren ve dönemin en teknolojik araçlarına karşı; Anafartalar, Conkbayır, Kilitbahir, Seddülbahir, Eceabat ve daha birçok yerde verilen olağanüstü mücadele sonucunda büyük Türk milleti söz konusu vatanın varlığını savunmak olduğu zaman nelerin yapabileceğini açıkça ortaya koymuştur.

Türk milletinin ve başka milletlerin içinden kahramanlar çıkmışlığı çoktur ancak tarihin Çanakkale’ye kadar topyekün kahramanlık yapmış millete tanıklığı hiç yoktur.

Bu nedenle, Çanakkale aslında bir coğrafyaya verilen isimden çok her karış toprağına bir yiğidin uzandığı dünyanın en büyük şehitler diyardır.

Bu itibarla Çanakkale’de emperyalist emellerin milletimizin kutlu varlığını tahrip ve imha etmek, namus ve şerefini ayaklar altına almak, geleceğini karartmak amacıyla yapılan saldırıların; Çanakkale'deki tabyalar ve bataryalar arasından yükselen vatan sevgisine ve imana çarptığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Bu düşüncelerle 18 Mart Çanakkale zaferinde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ülkü arkadaşları olmak üzere, Türk vatanını koruma ve kollama görevini yürütürken şehitlik mertebesine ulaşan bütün aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, kahramanca mücadelelerinin derin anlamının dünya durdukça hatırlanılmasını temenni ediyorum.’’dedi.

NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.