Konya’da Öğrenciler Tarımla Özgüven Kazanacak

Konya’da Öğrenciler Tarımla Özgüven Kazanacak

Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle okullarda tarıma yönelik danışmanlık ve eğitim faaliyetlerine ilişkin protokol imzalandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle okullarda tarıma yönelik danışmanlık ve eğitim faaliyetlerine ilişkin protokol imzalandı. Protokolle ekim-dikim ve bakım işlemlerinden hasadına kadar teorikte ve pratikte tarımsal danışmanlık ve eğitim desteği verilerek öğrencilerin özgüven kazanmaları amaçlanıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında tarıma yönelik danışmanlık ve eğitim faaliyetlerine ilişkin protokol imzalandı.

tarim_protokol_2.jpg

Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle her alanda öğrencilerin daha nitelikli yetişmelerini sağlayacak ortak projelere ve eğitim faaliyetlerine önem verdiklerini belirterek, protokol kapsamında özellikle “Tarıma Engel Yok”, “Yerli Tohum Milli Tarım”, “Mobil Eğitim Aracı” gibi bazı uygulamaları Milli Eğitim Müdürlüğüyle gerçekleştirme amacında olduklarını ifade etti.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise, 2023 eğitim vizyonu içerisinde okullarda çalışmaların daha farklı hale geldiğini dile getirerek, “Bu kapsamda çocuklarımızın toprakla, çiçekle, ağaçla buluşması, çevre bilinci kazanması gibi konularda zenginleşmesi ve bilinçlenmesi açısından Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizle her konuda birlikte hareket ediyoruz. Bu protokolle çocuklarımız geleceğe daha emin adımlar atar hale gelecek inşallah” ifadelerini kullandı.

tarim_protokol_1.jpg

İmzalanan protokolle belirlenecek okullarda okuyan öğrencilere, ekim-dikim ve bakım işlemlerinden hasadına kadar teorikte ve pratikte her aşamasıyla tarımsal danışmanlık ve eğitim desteği vermek, ayrıca öğrencilerin özgüven ve sorumluluk kazanmalarının sağlanması amaçlanıyor.

Bunun yanında; Konya Büyükşehir Belediyesi’nin katkısıyla Meram Osman Gazi Ortaokulu’nda yürütülen Erasmus Projesi “Kendimle Mutluyum Okulumu Seviyorum” merkezdeki 9 okulda daha “Okullarımız Çiçek Açıyor” başlığıyla uygulanacak.

tarim_protokol_3.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.