Konya’dan Yeni Bir Rekor

Konya’dan Yeni Bir Rekor

KONSİAD Konya Şube Başkanı Aydın, 15 Temmuz hain girişiminin şokunu atlatma ve yaralarının sarılması çabalarıyla 2017 yılına başlayan Türkiye ve Konya’nın, ihracatta rekor üstüne rekor kırdığını söyledi.

KONSİAD Konya Şube Başkanı Aydın, 15 Temmuz hain girişiminin şokunu atlatma ve yaralarının sarılması çabalarıyla 2017 yılına başlayan Türkiye ve Konya’nın, ihracatta rekor üstüne rekor kırdığını söyledi.

Kısa adı KONSİAD olan Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Aydın, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan Aralık ayı ihracat rakamlarını yazılı bir açıklama ile değerlendirdi.

Türkiye’nin Aralık ayı ihracatının yüzde 10,1 artışla 13 milyar 570 milyon dolara ulaştığına dikkat çeken KONSİAD Konya Şube Başkanı Aydın, bu istatistiklerin Cumhuriyet tarihinin en yüksek ikinci ihracat rakamı olduğunu hatırlatarak; “Türkiye genelindeki veriler, Konya’mızda da çok farklı değil. 2017 yılı Aralık ayı ihracat rakamımız 147 milyon 300 bin dolar. Bu da, Konya’nın bugüne kadar aylık gerçekleştirdiği en yüksek ihracattır. 2017’nin genelinde ise Türkiye ihracatı 157,1 milyar dolar olurken, Konya ise yüzde 17,4 oranında artışla Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rakamına ulaştı. 1 milyar 564 milyon dolar” diye görüş belirtti.

Açıklamasına Türkiye’nin 2017 yılına 15 Temmuz hain girişiminin şokunu atlatma ve yaralarını sarma çabalarıyla başladığını hatırlatan Hasan Hüseyin Aydın şunları söyledi; “Ekonomide tarihi rekorların kırılmasında referandum sonrası icranın başına geçen Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin art arda açıkladığı desteklerin katkısı çok büyüktür. İktidarın gösterdiği irade, iş dünyasını motive etmiştir. Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki, ülke ekonomisi için istikrar ve güven ortamı olmazsa olmaz koşuldur.”

2018 yılının hükümetin icraata ve reformlara odaklanacağı bir yıl olarak göründüğünü değerlendiren Aydın, yeni yıldan umutlu olduklarını, ihracat ve büyümede yakalanan ivmenin süreceği, faizlerin tekrar yatırım yapılabilir seviyelere geleceği, iç ve dış yatırımların artacağı bir yıl olacağını ümit ettiklerini söyledi.

Aydın açıklamasının sonunda ekonomide kırılan rekorlarda pay sahibi olan tüm sanayici ve iş adamlarını kutlarken, yatırımlarına ara vermeden devam etmelerini istedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.