Meram'da Akil İnsanlar Toplantısı Yapıldı

Meram'da Akil İnsanlar Toplantısı Yapıldı

Meram Belediyesi, 6306 sayılı Yasa kapsamında Bakanlar Kurulu tarafından ‘Riskli alan’ ilan edilen Uluırmak Ali Hoca, Uluırmak Saka ve Fahrunnisa Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi’yle ilgili bilgilendirme toplantılarını sürdürüyor.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’nun katılımıyla 3 ve 26 Ocak’ta yapılan bilgilendirme toplantılarından sonra dünde akil insanlar toplantısı yapıldı. Meram Belediyesindeki toplantıya Büyükşehir ve Meram Belediye Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Übeyit Aça, Başkan Yardımcıları Mustafa Asım Güney ve Recep Alibeyoğlu, Kentsel Dönüşüm Müdürü Selahattin Özçelik ve muhtarlar ile Uluırmak Ali Hoca, Uluırmak Saka ve Fahrunnisa Mahallelerinden seçilen akil insanlar heyeti katıldı.

AKİL İNSANLARIN TALEPLERİ DEĞERLENDİRİLDİ

Toplantıda imar planı, kentsel tasarım projesi, mimari projeler, kat planları, mahal listesi, uygulama esasları, sözleşme maddeleri, hakedişler ile alacak ve borçlanmalar teknik ve detaylı bir biçimde incelendi. Akil insanların talepleri dinlenerek çözüm yolları istişare edildi. Kentsel dönüşüm projesiyle ilgili teknik ve sosyal boyutlar ele alınarak sözleşmelerde yer alması gereken talepler değerlendirildi.

Akil İnsanlar Heyeti, toplantının oldukça verimli geçtiğini dile getirdi.

270 bin metrekarelik alanı kapsayan Uluırmak Kentsel Dönüşüm Projesi; , Uluırmak Saka, Uluırmak Ali Hoca ve Fahrunnisa Mahallelerini kapsıyor. Proje alanında bin 164 hisse sahibi, 614 parsel sahibi, 491 bina ve 922 adet de bağımsız bölüm bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.