METİN KIRATLI ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA OKULUNUN STARTI VERİLDİ

METİN KIRATLI ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA OKULUNUN STARTI VERİLDİ

Cumhurbaşkanlığı idari işler Başkanı hemşehrimiz Metin Kıratlının adını verildiği, Metin Kıratlı Özel Eğitim Uygulama Okulunun temeli atıldı.

İlçemiz Ereğli’de startı verilerek temeli atılan Metin Kıratlı Özel Eğitim Uygulama Okulunun temel atma törenine çok sayıda bürokrat katıldı. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı hemşehrimiz Metin Kıratlı, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak,ve Ereğli Protokolünün katılımıyla birlikte temel atma butonuna basılarak ilk beton atıldı.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı’nın adını taşıyacak ve hayırsever iş adamı İstanbul Altın Rafinerisi Genel Müdürü Özcan Halaç’ın eşi Zeynep Başak Halaç tarafından yaptırılacak olan Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun temel atma töreni düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Düzenlenen temel atma törenine; Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı hemşerimiz Metin Kıratlı ve eşi, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, İstanbul Altın Rafinerisi Genel Müdürü Özcan Halaç ve eşi Zeynep Başak Halaç, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü hemşerimiz Prof. Dr. Cem Zorlu, Ereğli Kaymakamı Hayrettin Çiftçi, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Ereğli Belediye Başkan Yardımcıları Osman Nuri Atçeken ve Mehmet Arıcan, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Siyasi partilerin temsilcileri,çok sayıda daire amiri, STK Temsilcileri, Okul Müdürleri, Ereğli iş okulu Öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Metin Kıratlı’nın isminin verileceği okul inşaatının 1 yıl gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanarak 2020 yılı eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

İstanbul Altın Rafinerisi Genel Müdürü Özcan Halaç konuşmasında; 9 farklı hayır işini Türkiye’nin pek çok yerine kazandırdıklarını ifade eden Halaç, bugün ise Ereğli’de atılan bu temelin kendisini çok mutlu ettiğini ifade etti, Ereğli’ye Türk Milli Eğitimine hayırlı olmasını temennisinde bulundu.

 

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak ise konuşmasında; Önemli bir eserin temel atma töreninde burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Türkiye’de binlerce iş adamı var ama hayır yapmanın, memlekete bir şeyler kazandırmanın mutluluğunu tadanların sayısı o kadar çok değil. Türkiye’ye hizmet etmenin lezzetini almak herkese de nasip olmuyor dedi.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı ise, yaptığı konuşmada; Halaç ailesi tarafından yaptırılacak olan binanın temel atma programında birlikteyiz diyerek konuşmasına başladı. Kardeşim Özcan Halaç, gelecek yıl okulun açılacağını ve binanın hazır olacağını söyledi. Güzel ve nezih bir ortamda eğitim öğretim yapacak olan özel kardeşlerimiz materyali yüksek bir okulda daha güzel imkânlara kavuşacaklar dedi.

Geçtiğimiz aylarda Ali Talip Özdemir beyin annesi adına yaptırdığı okulun açılışına katılmıştım. Şimdi buradayım ve önümüzdeki günlerde de Mustafa Özşenol beyin yaptırdığı okulun açılışına da katılmak nasip olur. Biz hizmet etmekle mükellefiz ifadelerini kullanan Kıratlı, Ereğli'ye hizmetlerimiz devam edecektir diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Ereğli Müftüsü Celal Malkoç tarafından yapılan duanın sonrasında butona basıldı ve yeni okulun temeline ilk beton atılmış oldu.

Ereğli’mize böyle güzel bir eğitim kurumunu kazandıran ve Emeği geçenlere teşekkür ediyor ve Ereğli’mize hayırlı uğurlu olsun.

0-022.jpg

1---005.jpg

 

4-181.jpg

5-121.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.