Müftü Malkoç'tan yapımı devam eden Yarenler cami için yardım çağrısı

Müftü Malkoç'tan yapımı devam eden Yarenler cami için yardım çağrısı

Ereğli Müftüsü Celal Malkoç halen yapımı devam etmekte olan, Yarenler Cahı cami inşaatı önünde yaptığı konuşmasında yardımseverlere çağrıda bulundu.

Ereğli Müftüsü Celal Malkoç halen yapımı devam etmekte olan, Yarenler Cahı cami inşaatı önünde yaptığı konuşmasında yardımseverlere çağrıda bulundu.

İlçe merkezinde bulunan Yarenler Cahı cami dernek ve hizmet binası inşaatının sürmekte olan kaba inşaatının büyük oranda tamamlanmasıyla ince işçiliği kalan cami inşaatının yapımının tamamlanabilmesi için yardım çağrısı yaptı. Müftü Malkoç açıklamasının başında bütün dünyayı etkisi altına alan ''coronavirüs'' (covid-19) , tehlikesine dikkat çekti. Malkoç açıklamasında ülkemizin ve insanlığın bir an önce bu husumetten kurtulması temennisinde bulundu. 

Müftü Malkoç açıklamasında ramazan ayının önemine dair yaptığı konuşmada, Müslümanların yaşamında caminin önemine değindi. Camileriyle dost olanlar Allah ile dost olurlar dedi. Ereğli Müftüsü Celal Malkoç halen yapımı devam etmekte olan, Yarenler Cahı cami inşaatına yardım için yardımseverlere destek vermelerini istedi.

Cami inşaatının son durumuyla ilgili bilgi veren Müftü Malkoç, Ereğli'de herkesin bir katkı koyarak inşaatın tamamlanmasının hedeflendiğini ifade etti.

Yarenler Cahı Cami Dernek Başkanı Cemil Tosun ise yaptığı çağrıda camiye yardımsever vatandaşlardan destek vermelerini söyledi. Tosun açıklamasında Yarenler caminin Uğurlu camiden sonra Ereğli'nin İkinci büyük camisi olduğunu söyledi. Tosun Ulu camiyi ayrı tutmak suretiyle diye belirtti. Yarenler caminin mimarisiyle farklı bir cami olacağını söyleyen Tosun, yarım olan eksiklerin tamamlanabilmesi için Ereğli halkından hayırseverlerden destek talebinde bulundu.

muftu-malkoctan-yapimi-devam-eden-yarenler-cami-icin-yardim-cagrisi.jpg

muftu-malkoctan-yapimi-devam-eden-yarenler-cami-icin-yardim-cagrisi-001.jpg

muftu-malkoctan-yapimi-devam-eden-yarenler-cami-icin-yardim-cagrisi-002.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.