NEÜ Gezici Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği Hizmete Başladı

NEÜ Gezici Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği Hizmete Başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliğinde hazırlanan Gezici Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği düzenlenen programla hizmet vermeye başladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliğinde hazırlanan Gezici Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği düzenlenen programla hizmet vermeye başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Bu tetkik, tedavi ve yardım faaliyetinin, bu hizmete ulaşamayanların ayağına gitmesi, halkımızın refah, mutluluk ve sağlığı açısından daha güzel bir noktaya gelmemizi sağlayacak” dedi. Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker, hizmetin hayata geçmesinde katkı sağlayan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

 

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) arasında imzalanan protokol kapsamında hazırlanan Gezici Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği hizmete başladı. NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Gezici Ağız ve Diş Sağlığı Kliniğinin teslim töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Diş Hekimliği Fakültesinin talebi çerçevesinde Konya Büyükşehir Belediyesinin tahsis ettiği aracın iç dizaynının gerçekleştirildiğini ve hem tedavi hem de teşhis için kullanılmak üzere bir kliniğin hazırlandığını söyledi. YERİNDE TEŞHİS VE TEDAVİ HİZMETİ VERİLECEK Bu konuda verdikleri destek için Konya Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden Şeker, “Özellikle kırsal bölgede ayrıca şehir merkezinde olup da hastaneye gelemeyen engelli vatandaşlar için özel olarak yerinde teşhis ve tedavi gerçekleştirmek üzere hazırlanan bu aracın büyük katkısı olacak. Bu konuda Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e şükranlarımızı arz ediyoruz. Hizmetinin daim olmasını diliyoruz ve verimli bir diş sağlığı hizmeti sunacak olan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığına ve öğretim üyelerine de şimdiden başarılar diliyoruz” dedi. HİZMETLERİN HALKIN EN YAKININA ULAŞMASI ÖNEMLİ Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de hizmetlerin halkın en yakınına ulaşmasının, ayağına gitmesinin çok önemli olduğunu ifade etti. Otobüsle birlikte Gezici Ağız ve Diş Sağlığı Kliniğinin oluştuğunu belirten Başkan Akyürek, “Bu hizmette en büyük pay Rektörümüze ve ekibine ait. Sayın Rektörümüze ve Diş Hekimliği Fakültemizin değerli dekanına teşekkür ediyorum. Belediye, devlet, üniversite ve şehir işbirliğine güzel bir örneği burada görmüş oluyoruz. Üniversitemizle belediyemizin yapmış olduğu bu işbirliği halkımıza bu alanda daha iyi hizmet vermeyi sağlayacak. Özellikle kırsal kesimde ve kenar mahallelerimizde bilhassa yaşlı insanlarımız bu konuda biraz noksan hizmet alıyor. Yolu, yöntemi de bilemeyebiliyor. Bu tetkik, tedavi ve yardım faaliyetinin onların ayağına gitmesi; halkımızın refah, mutluluk ve sağlığı açısından daha güzel bir noktaya gelmemizi sağlayacak. Hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu. Daha sonra protokol üyeleri Gezici Ağız ve Diş Sağlığı Kliniğinin içerisinde incelemelerde bulundu. Gezici Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği ile engellilerin ve kırsal kesimde oturanların teşhis ve tedavi için bir merkeze gitme zorunluluğu ortadan kalkıyor. Gezici klinik sayesinde bir diş hekiminin muayenehanesinde olan tüm hizmetler vatandaşın ayağına gidecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.