Öğrencilere Elkart İle Ulaşım Bir Hafta Ücretsiz

Öğrencilere Elkart İle Ulaşım Bir Hafta Ücretsiz

Konya Büyükşehir Belediye Meclisi, Elkart kullanımını teşvik etmek, toplu taşıma araçlarını özendirmek, Konya’ya üniversite öğrenimi için

Konya Büyükşehir Belediye Meclisi, Elkart kullanımını teşvik etmek, toplu taşıma araçlarını özendirmek, Konya’ya üniversite öğrenimi için yeni gelen öğrencilerin adres ve yurt kayıt işlemlerini kolayca yapmalarına yardımcı olmak amacıyla, Konya’ya yeni gelip ilk defa Elkart alacak örgün öğretim öğrencilerine bir hafta süresince Elkart aracılığıyla toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olmasına karar verdi.

Konya Büyükşehir Belediye Meclisi, Konya dışından üniversite okumak için gelen örgün öğretim öğrencilerinin bir hafta süresince Elkart aracılığıyla toplu ulaşım araçlarımızdan ücretsiz yararlanmalarına karar verdi. Yeni eğitim öğretim yılı nedeniyle ulaşım konusunda çeşitli tedbirler alan Konya Büyükşehir Belediyesi, indirimli Elkart talebinde yaşanan yoğunluk nedeniyle, Alaaddin Otobüs Durağı yanında bulunan belediyeye ait binada Elkart Bürosu’nu hizmete sundu. Konya’ya üniversite öğrenimi için gelen örgün öğretim öğrencilerine Elkart kullanımını teşvik etmek, toplu taşıma araçlarını özendirmek, yerleşim yeri için adres ve yurt kayıt işlemlerini kolayca yapmalarına yardımcı olmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Meclis’te alınan kararla, Konya dışından üniversite öğrenimi için gelen, ilk kez Elkart sahibi olacak örgün öğretim öğrencilerinin Elkart aracılığıyla toplu ulaşım araçlarını bir hafta süreyle ücretsiz kullanmalarını kararlaştırdı. Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve K.T.O. Karatay Üniversitesi öğrencilerine; okulları tarafından verilen Öğrenci Kimlik Kartları aynı zamanda indirimli Elkart olarak da kullanılabiliyor. Konya dışından gelen öğrenciler bu Elkartları ilk kullanmaya başladıktan sonraki 7 gün süresince tramvay ve belediye otobüslerinden ücretsiz yararlanabilecek. Abonman süresi ilk kullanmaya başlanıldığı gün ve saatte başlayacak, 7 gün sonunda öğrenci tarifesi üzerinden indirimli Elkart olarak ücretli olacak. Elkart’a abonman süresi içinde ya da sonrasında, bayilerden TL veya 30 günlük abonman yükletilebilecek. İndirimli Elkart’a 75, tam Elkart’a 115 lira karşılığında abonman özelliği yükleterek Konya merkezde bulunan otobüs ve tramvaylarda 30 gün boyunca sınırsız seyahat edilebiliyor. Elkart ile aktarma hatlarında 60 dakika içerisinde yapılacak ikinci ve ilave seyahat ücretsiz, diğer hatlarda 60 dakika içerisinde yapılacak ikinci seyahat yüzde 40 indirimli. İndirimli Elkart kullanımı için, Nüfus Kayıt Sisteminde yerleşim yeri birinci ikamet adres kaydının Konya il sınırı içinde olması gerekir. Öğrenci yurdunda ikamet edenlerin onaylı yurt kayıt belgeleri ile Elkart bürolarına işlem yaptırması gerekiyor. ATUS HİZMETİ Konya Büyükşehir Belediyesi’nin önemli bir toplu ulaşım hizmeti olan atus.konya.bel.tr den, şehir içi toplu ulaşım araçlarının hareket saatlerine ulaşabilirken; cep telefonundan 5669’a kısa mesaj gönderilerek de uygulamadan ücretsiz yararlanılabiliyor. Konya Büyükşehir Belediyesine ait toplu ulaşım araçlarında seyahat temassız özelliği olan kredi kartları, hesap kartları ve ön ödemeli banka kartları ile de yapılabiliyor.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.