Öğretmenlerle Şehir Buluşması Gerçekleşti

Öğretmenlerle Şehir Buluşması Gerçekleşti

Ereğli’de gerçekleştirilen şehir buluşmalarının son halkasında öğretmenlerle eğitim üzerine konuşulan toplantı düzenlendi.

Ereğli’de gerçekleştirilen şehir buluşmalarının son halkasında öğretmenlerle eğitim üzerine konuşulan toplantı düzenlendi.

Gerçekleştirilen şehir buluşmaları programına AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, AK Parti İlçe Başkan Vekili Zübeyir Dursun, İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç, Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı İlhan Yılmaz, Okul Müdürleri ve çok sayıda öğretmen katıldı.

 

Düzenlenen programda ilk konuşmacı, AK Parti İlçe Başkan Vekili Zübeyir Dursun oldu. Dursun Ereğli eğitimde çok önemli bir başarıyı yakalamış ve bu yönüyle de pek çok il ve ilçeye göre önemli yol almıştır dedi.

Ereğli’de birkaç okul dışında bütün okullarda tekli eğitimin yapıldığına dikkat çeken Zübeyir Dursun; Ereğli’nin eğitim seviyesi her geçen gün yükselmektedir. Bu konuda emeği geçen herkese ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum dedi.

Programda söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç; Ereğli’de eğitimde önemli gelişmelerin yaşandığına dikkat çekerek; “Ereğli’de çok çeşitli alan ve dallarda eğitim veriliyor. Neredeyse her alanda okulumuz mevcut. Son olarak Ereğli Bilim ve Sanat Merkezinin de açılmış olması önemli bir gelişmedir. İnşallah Ereğli’ye bir spor lisesi de kazandıracağız” dedi.

 

Genç; Yaklaşık 2 bin öğretmen ve 32 bin öğrencisi ile Ereğli’nin tamamına ve bütün ailelerine hitap eden büyük bir teşkilatız. Ereğli Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çalışmaları Ereğli’nin tamamını ilgilendirmektedir” dedi

.

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven; Belediye olarak okullarımıza her türlü desteği vermek için çalışıyoruz. Bütün okullarımızın ihtiyaçlarını biliyor, müdürlerimizin taleplerini dinliyor ve elimizden geleni yapıyoruz dedi.

 

 

Programda konuşan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez ise; “Öğrencilerimize verilen akademik eğitimin yanında mutlaka olması gereken ahlak eğitimidir. Ahlak bütün branşların vazgeçilmez unsuru olmalıdır” dedi.

Etyemez, Ereğli’de eğitim alanında çok önemli yatırımların gerçekleştirildiğine dikkat çekerek; “Bilim ve Sanat Merkezini açtık, inşallah bir spor lisesi ve bir de veterinerlik lisesi kazandırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Aslında hedefimiz bir veterinerlik fakültesi ama bu konuda biliyorsunuz kanun lazım, bu konuyu Sayın Cumhurbaşkanımızla da görüştük” dedi.

Eğitimde gelinen noktada öğretmenlerimizin büyük emekleri var” diyen Etyemez; “Biliyorum sistemden kaynaklanan sorunlar var. Bir de öğretmenlerin performans değerlendirilmesi gibi bir konu gündem de ancak bir kez daha söylüyorum öğretmenin performans değerlendirilmesi anlayışı yanlıştır. Eğitimin kalitesi bu şekilde artırılamaz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.