Oymaktan esnafa cazip kredi müjdesi

Oymaktan esnafa cazip kredi müjdesi

Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifleri kefaleti ile kullanılan yatırım ve destek kredilerinde faizler yüzde 8'den yüzde 6'ya düşerken, banka komisyonları da yüzde 2'den yüzde 1'e düştü.

Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifleri kefaleti ile kullanılan yatırım ve destek kredilerinde faizler yüzde 8'den yüzde 6'ya düşerken, banka komisyonları da yüzde 2'den yüzde 1'e düştü. Kredi oranlarını düşmesi ile ilgili olarak, Ereğli Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Mustafa Oymak, bir açıklama yaptı.

Geçtiğimiz hafta Antalya'da düzenlenen Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği(TESKOMB) tarafından düzenlenen eğitim ve istişare toplantısından, esnaflara müjdeli haberlerin çıktığını belirten Ereğli Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Mustafa Oymak, araç edinme ve işyeri edinme kredilerinde faizleri düştüğünü, ödeme vadelerinin ise uzatıldığını açıkladı.

-10 Yıl Ödemeli İşyeri Edinme Kredisi-

Yaptığı açıklamada, işyeri edinme kredilerinde faizlerin yüzde 8'den yüzde 6'ya indirildiğini vurgulayan Mustafa Oymak, işyeri edinmek için kullanılacak olan kredilerin 500 bin TL'ye kadar limitli olduğunu ve ödemelerin de 10 yıla yayıldığının da altını çizdi. Esnafların, 10 yıl ödemeli işyeri edinme kredisi fırsatını kaçırmaması gerektiğine de dikkat çeken Oymak, "Bu kolaylık, esnafımız için büyük bir avantajdır. Değerlendirmelerinde fayda var" dedi.

Araç edinme kredileri ile ilgili olarak da bilgi veren Oymak, sıfır araçlarda 500 bin TL'ye kadar kullanılacak kredilerde de ödeme vadesinin 5 yıl olduğunu söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.