Özel Gençler Mehter Takımı Gönülleri Fethetti

Özel Gençler Mehter Takımı Gönülleri Fethetti

Engelliler Haftası’nı her yıl şehrin farklı noktalarında konser vererek kutlayan Konya Büyükşehir Belediyesi Özel Gençler Mehter Takımı, bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle evlerinden konser verdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Özel Gençler Mehter Takımı üyesi gençlerin Engelliler Haftası nedeniyle evlerinden seslendirdiği Tarihi Çevir Marşı gönülleri fethetti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, özel gençlerin sosyal hayatın içinde olmasından son derece memnun olduklarını belirterek, yaptıkları çalışma nedeniyle Özel Gençler Mehter Takımı’na teşekkür etti.

Engelliler Haftası’nı her yıl şehrin farklı noktalarında konser vererek kutlayan Konya Büyükşehir Belediyesi Özel Gençler Mehter Takımı, bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle evlerinden konser verdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi YouTube kanalından yaklaşık 4 dakikalık video gösterimi ile Tarihi Çevir Marşı’nı seslendiren Özel Gençler Mehter Takımı yine gönülleri fethetti. Videoda aynı zamanda topluma mesaj da veren gençler, “Biz Özel Gençler Mehter Takımıyız. Engelleri birlikte aşarız. Engeller hayatın ritmini yakalamaya engel olamaz. En büyük engel sevgisiz olmaktır. Evde kal, mehtersiz kalma. Yapacaklarımız sınırlı ama ufkumuz geniş. 10-16 Mayıs Engelliler Haftamız evde ve mutlu olsun” dediler.

BAŞKAN ALTAY ÖZEL GENÇLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, özel gençlerin sosyal hayatın içinde olmasından son derece memnun olduklarını belirterek, evlerinden yapmış oldukları çalışma nedeniyle Özel Gençler Mehter Takımı’na teşekkür etti.

Sevgi, barış ve hoşgörü şehri Konya’da engelli bireylerin toplumun her alanında başarıyla yer aldığını belirten Başkan Altay, “ Ülkemiz, özellikle son 18 yıllık sürede her alanda büyük bir gelişim yaşarken engelli kardeşlerimizin sorunlarının çözüme kavuşturulması konusunda da önemli bir dönüşüme sahne oldu. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de birçok projeyi engelli kardeşlerimiz için hayata geçirdik. Unutmamalıyız ki engelli kardeşlerimizin toplumsal hayatta daha çok var olmaları ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkün olacaktır. Biz her zaman olduğu gibi toplumun her alanında başarıyla yer alan engelli kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Bu vesileyle Engelliler Haftası’nı kutluyor, böyle özel gün ve haftalar vesilesiyle toplumumuzun her kesiminde hassasiyetin artmasını temenni ediyorum” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Özel Gençler Mehter Takımı; down sendromlu, otizm tanılı, serebral palsi ve hafif zihinsel engelli 38 gençten oluşuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.