Özgüven, “Ereğli Yüksek Öğrenimde Adı Duyulur Bir Şehir Haline Gelecek”

Özgüven, “Ereğli Yüksek Öğrenimde Adı Duyulur Bir Şehir Haline Gelecek”

Özgüven, “Ereğli Yüksek Öğrenimde Adı Duyulur Bir Şehir Haline Gelecek”

Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Pehlivan Belediye Başkanı Özkan Özgüven’i makamında ziyaret ederek Ereğli Eğitim Fakültesinin ilk mezunlarını vermesinde yaptıkları katkıya teşekkür etti.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Pehlivan beraberinde Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akgün, Yüksek Öğretimi Geliştirme Derneği Onursal Başkanı Besim Süleyman Baş ve Dernek Başkanı Ergun Özgüven ile Fakülte Öğretim Kadrosu ile Başkan Özgüven’i ziyaret etti.

Pehlivan, Ereğli Eğitim Fakültesinin ilk mezunlarını verdiğini kaydederek, “Bu mezuniyete büyük katkı sağladınız. Bu mezuniyetin anısına sizlere Rektörümüzün küçük bir hediyesini takdim etmek istiyorum. Sizin gibi genç, duyarlı ve kendini hizmete adamış bir kişiliğin Ereğli eğitimi başta olmak üzere birçok konuda Ereğli’de öncü olacağına inanıyorum. Her konuya olumlu ve yapıcı bakıyorsunuz. Ereğli sizinle güzel hizmetler alacaktır” dedi.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Başta Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörümüz olmak üzere, sayın Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Pehlivan, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akgün, Yüksek Öğretimi Geliştirme Derneği Onursal Başkanı Besim Süleyman Baş ve Dernek Başkanı Ergun Özgüven ile hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Ereğli’de eğitim seviyesinin yüksek olması bizler için gurur kaynağınıdır. Bu seviyeyi daha üst noktalara taşımak istiyoruz. Bu bağlamda Üniversitenin birçok fakültesinin Ereğli’de hizmet vermesini arzu ediyoruz. Ama en büyük arzumuz Ereğli’de Üniversitenin kurulmasıdır. Bu bağlamda yoğun bir çalışma içerisinde olduğumuzu söyleyebilirim. Milletvekilimiz Cem Zorlu başta olmak üzere Üniversite konusunu Ankara’da sürekli gündemde tutuyoruz. Üniversite kurulması için Besim Süleyman Baş hocamın da yoğun uğraşlar verdiği İvriz Anadolu Öğretmen Lisesine ait arazilerin özelleştirilmesi söz konusu idi. Yaptığımız girişimler neticesinde bu özelleştirmeyi durduracağız. Amacımız Ereğli’nin eğitim çıtasını yükseltmek. Bu noktada bizlere düşen her türlü sorumluluğun farkındayız ve elimizi taşın altına koymaktan kaçınmayacağız” diye konuştu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.