Özgüven: Ortak Paydamız Ereğli Olmalı

Özgüven: Ortak Paydamız Ereğli Olmalı

Özgüven: Ortak Paydamız Ereğli Olmalı

Belediye Başkanı Özkan Özgüven Konya Ereğlililer Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelerek daha kalkınabilir bir Ereğli için fikir alış verişinde bulundu.

KONERDER’in Ereğli Belediyesi organizasyonu ile düzenlediği iftar yemeğinin ardından derneğin yönetim kurulu üyeleri ve bazısı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir çay bahçesinde bir araya gelen Belediye Başkanı Özkan Özgüven, “ Toplumun tüm kesimleri olarak hepimizin ortak paydası Ereğli olmalı. Daha kalkınabilir, daha gelişmiş bir Ereğli’nin altında hepimizin imzası olmalı” dedi.

Kwangjin Parkında gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Özkan Özgüven ve Başkan Yardımcılarının yanı sıra AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Evren Nas, Konya Ereğlililer Dernek Başkanı Murat Başol, Yönetim Kurulu Üyeleri, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Ereğli Temsilci Durmuş Ali Yamaner ve İstanbul’da yaşayan Ereğlililer katıldı. Birliktelikte katılımcılarla muhabbet eden Başkan Özgüven, tüm sivil toplum kuruluşları, dernekler, birlikler ve cemiyetler olarak herkesin daha kalkınabilir Ereğli ortak paydasında buluşması gerektiğinin altını çizdi.

Her mecliste ”Ereğli İl olsun” söylemleri ile Ereğli’nin il olması beklentisine girmenin yanlış olduğunu belirten Özgüven, Ereğli’nin il olma mevzusunun bugünün sorunu olmadığını, Ereğli’nin 50 yılı aşkın süredir bu beklentide olduğunu kaydetti. Hükümetin ilçeleri il yapma yönünde bir çalışması olmadığını kaydeden Özgüven, “Ancak il olma konusu mevzubahis olduğunda il olacak ilk ilçe Ereğli’dir” dedi.

Bu süreçte Ereğli il olsun söylemlerinden kurtularak Ereğli’yi daha kalkınabilir, daha gelişmiş ve daha çok girişimcinin yatırım yaptığı bir cazibe merkezi haline nasıl getirebilir konusunun üzerinde kafa yormamız gerektiğini anımsatan Özgüven, “ Hepimizin ortak paydası Ereğli olmalı” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.