Özgüven Sanayi Esnafı İle Dertleşti

Özgüven Sanayi Esnafı İle Dertleşti

Özgüven Sanayi Esnafı İle Dertleşti

“İleriye Dönük Hizmetler İçin Sanayi Taşınmalı”

Belediye Başkanı Özkan Özgüven Madeni Eşya ve Sanatkârlar Odasını ziyaret ederek Oda Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüş alışverişinde bulundu. Ziyarete Bakkal ve Bayiler Odası ile Berberler ve Kuaförler Oda Başkanları da katıldı.

Madeni Eşya ve Sanatkârlar Odasına kayıtlı 350 esnafın bulunduğunu söyleyen Oda Başkanı Arif Demirbaş,  yaşadıkları sıkıntıları Başkan Özgüven ile paylaştı. 

İşlerin durgun gittiğini söyleyen Demirbaş, piyasada sıcak paranın dönmemesi ve inşaat sektöründeki daralmanın işleri yavaşlattığını kaydetti.

Yeni sanayi girişinin düzgün olmadığını Konya-Adana Karayolu üzeri Galericiler Sitesi ilerisindeki köprünün genişletilerek sanayiye girişin daha sağlıklı yapılması gerektiğini kaydeden Demirbaş, sanayi girişindeki Dörtyollarda süratli araç kullanıldığını ve kazaların yaşandığını belirterek bu noktalara kasis yapılması gerektiğini söyledi.

Sorunları yerinde dinleyen Başkan Özgüven ise sanayinin girişi olan Medaş Kavşağında bir çalışma yapacaklarını ve Medaş’a geçişin alttan verileceğini belirtti. Kasis çalışmalarını da kısa sürede yaparak kazaların önüne geçileceğini vurgulayan Özgüven, köprünün genişletilerek sanayiye girişin kontrollü ve sağlıklı olması içinde gerekeni yapacaklarını ifade etti.

Özgüven daha sonra sanayi esnafını gezerek ‘hayırlı işler’ temennisinde bulunarak hal hatır sordu.

Esnaf, yağışlı günlerde sularının sanayi içerisinde biriktiğini söyleyerek, “geçtiğimiz yıl suların çekilmesi için kanal yapıldı. Fakat eğimden dolayı yağmur suları sürekli dükkânların önüne yığılma yapıyor. Bu sorunumuza kış gelmeden çözüm bekliyoruz” diye konuştular.

Su kanalını inceleyen Başkan Özgüven, dükkânlar önünden kanala herhangi bir bağlantının olmadığını müsait alanlara logar ve ızgara yapılarak suyun çekilmesini sağlayacaklarını söyledi.

Sanayilerin kentin lokomotifleri olduğunu belirten Özgüven, “Sanayi esnafı sadece Ereğlili vatandaşlarımıza değil, yoldan geçen her vatandaşa hizmet veriyor. Hizmet kalitesinin artması ve sanayi esnafının daha ferah ortamda hizmet üretmesi için sanayinin daha modernize edilmiş şekilde şehrin daha uzak bir kısmında yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Buna ilk etapta sıcak bakmayabilirsiniz ancak ileriye dönük baktığınızda bunun kaçınılmaz olduğunu göreceksiniz. Ereğli büyüyor, gelişiyor. Hizmetlerin standartlar çerçevesinde oturması için sürekli yeniliği ve ilerisini düşünmek zorundayız. Şu an sanayi belli standartlar çerçevesinde hizmet veriyor ancak hizmette aksamalar meydana geliyor. Önümüzdeki yıllarda ise bu aksamalar artık kronikleşmiş sorunlar olarak karşımıza çıkacak. Bu yüzden ileriye dönük olarak sanayinin buradan kaldırılması gerekiyor” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.