ÖZKOÇ'TAN ''NEFES KREDİSİ'' AÇIKLAMASI

ÖZKOÇ'TAN ''NEFES KREDİSİ'' AÇIKLAMASI

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Özkoç ve Denizbank Ereğli Şube Müdürü Serkan Kaya, TOBB tarafından başlatılan ''Nefes Kredisi'' ile ilgili basın açıklamasında bulundular.

Başkan Özkoç açıklamasında, TOBB bünyesinde ''Nefes Kredisi'' adı altında içerisinde bulunduğumuz bu zor dönemde esnafımız için yeni bir can suyu projesi başlatmış bulunmaktayız dedi. Özkoç, özel bankalarımızdan Denizbank ile beraber, TOBB bünyesinin üst kademesinde bir protokol imzalandığını ifade etti. Özkoç, açıklamasına şu sözlerle sürdürdü, Yıllık 3 milyon lira cirosu olan küçük esnaflarımıza ''Nefes Kredisi''nin kullandırılmasının amaçlandığını belirten Özkoç, Kredi miktarlarıyla ilgili bir net bir bilgi veremeyeceklerini söyledi. Özkoç, 25 ile 50 bin arasında olabileceğini söyledi. Bu konuda ise ayrılan bütçeyle ilgili bir çalışma başlatacaklarını söyledi.

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Özkoç ''Nefes Kredisi''nin faizinin ise yıllık %7,5 olacağını süresinin de 20 ay olacağını ifade eden Özkoç, 2020 yılının sonuna kadar bu krediyi kullananların hiç bir şekilde ödeme yapmayacaklarını belirtti. Sadece masraf giderinin olacağı ve Binde üç gibi bir komisyonun alınacağı ifade edildi.

Özkoç ''Nefes Kredisi'' kullanacak olan esnafların Ereğli Ticaret ve Sanayi Odasına gelerek gerekli bilgilendirmeye sahip olabileceklerini söyledi. Odamızdan alacakları ''Nefes Kredisi'' ile ilgili evraklar ile birlikte Denizbank Ereğli Şubesi Müdürlüğüne başvurabilirler dedi.

Bu kapsamda, Denizbank Ereğli Şubesi Müdürü Serkan Kaya ise ''Nefes Kredisi'' konusunda yaptığı bilgilendirici açıklamasında şöyle dedi. Denizbank olarak''Koronavirüs'' ile mücadele kapsamında, Cumhurbaşkanlığımızın açıkladığı ve Hazine Bakanlığımızın yürütmüş olduğu, Ekonomik istikrar kalkanı projesinde bizde bir Nefes olmak için Denizbank olarak elimizi taşın altına koyduk dedi. Kaya, Özel bankalar arasında, TOBB ''Nefes Kredisi''nde küçük esnafın bu zorlu süreçte çalıştırdığı işçilere kaynak aktaramayan iş yerlerine işlerini devam ettirebilmeleri adına destek olmak için paket olan bir proje olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.