Park Edilen Araç Sayısı Düştü

Park Edilen Araç Sayısı Düştü

Park Edilen Araç Sayısı Düştü

Ücretli Otopark Etkili Oldu

ARAÇLAR YOL KENARINA PARK EDİLMİYOR

 

Ereğli Belediyesi tarafından şehrin ana arterlerindeki trafik yoğunluğunu azaltmak, gelişigüzel araç parklarının önünü kesmek ve görsel kirliliğe son vermek adına cadde kenarlarında başlatılan ücretli otopark uygulaması vatandaşlardan takdir topluyor.

Şehir merkezinde artan trafik yükü nedeniyle cadde kenarlarının park olarak kullanıldığını söyleyen vatandaşlar Belediyenin uygulamaya koyduğu ücretli otopark projesinin daha ilk günde etkisini gösterdiğini belirttiler.

Yunus Emre Meydanı ve Aksoy Kavşağı arasındaki yol güzergahında uygulamaya konulan ücretli otopark projesi sonrası yol güzergahına araç parkında büyük bir düşüş yaşandığı gözleniyor. Bu durumu şehir kimliği açısından güzel bir gelişme olarak gören vatandaşlar, “Belediyenin uygulamaya koyduğu ücretli otopark projesi gelişigüzel park yapılmasını engellediği gibi görsel kirliliği de önleyecektir. Belediyenin uyguladığı projeyi destekliyor, Başkan Özkan Özgüven’e teşekkür ediyoruz” diye konuştular.

Önceki gün uygulamaya konulan ücretli otopark projesi sonrasında yol kenarına park edilen araç sayısında büyük bir düşüş olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Özkan Özgüven, “Bu düşüşün temel sebebi park halindeki araçlardan alınan ücretlerdir. Daha öncede belirttiğim gibi bu uygulamada bizim amacımız gelir elde etmek değil, otopark bilincinin oturması, trafiğin rahatlatılması ve görsel anlamda yaşanan çirkinliğin önüne geçmektir. Bu anlamda hemşerilerimizin bizlere destek vermesi doğru bir projenin hayata geçirilmesi anlamını taşımaktadır. Kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.