RAHİM ÇİMEN’DEN 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESAJI

RAHİM ÇİMEN’DEN 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESAJI

RAHİM ÇİMEN’DEN 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESAJI

Bugün 2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk günü; yaz dönemini tamamlayan öğrencilerimiz bugün yeniden tatlı bir heyecanın içerisinde okullarına başlayacaklar. Hepsi bir yaş daha büyümüş ve bir sınıf daha yükselmiş olarak derslerine, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşacaklar. Gelecek, bizler için, ülkemiz için büyük idealleri, hayalleri içimizde beslediğimiz en büyük heyecanımız. Dünyada ülkemizi uzun yıllar sonra lider olan, her zaman adalet ve hak savunucusu, yurtta ve cihanda barışı sağlayan, ümitlerin yeşerdiği, kendisine bel bağlanan örnek ülke olarak görme arzusu hep içimizdedir. Bu idealler, yarınlarımızı teslim edeceğimiz siz sevgili çocuklarımız üzerinde, omuzlarında yükselecektir. Bu bilinçle günlerinizi devam ettirmek ve başarıdan başarıya koşmak sizlerin üzerinde önemli bir görevdir. Umuda ışık olmak sizlerin en önemli hedefi olmalı sadece ülkemizde değil tüm dünyada sevgi ve saygıyı sağlayacak bilgi ve güce sahip olmak ideali yaşam felsefeniz olmalı. Bu topraklarda büyüyüp günümüz Türkiye’sini yöneten ve büyük yatırımlarla ülkemize dev adımlar attıran tüm büyüklerimiz sizler gibiyken lastik ayakkabıları ayaklarında zayıf kandil ışıkları altında geleceğin umutlarını yazıyorlardı tahta kalemleriyle kâğıtlara. Zafer umuduyla koşturuyorlardı okullarının koridorlarında. Ama bugün sizler daha iyi imkânlara sahipsiniz. Kitaplarınız masalarınızda hazır, evlerinizde odalarınız müsait, aydınlık okul ve evlerde rahat imkânlarla okuyorsunuz. Okullarımızda akıllı tahtalar ve tablet bilgisayarlar yakın dönemde sizlere fırsat olarak sunuldu ve sunulmaya devam edecek. Bu imkânlarla yetişecek olan siz sevgili öğrencilerimiz artık geleceğin Türkiye’sini daha da ileriye taşıyacaksınız.
Kıymetli anne ve babalar sizlere de bu süreçte önemli görevler düşüyor. Öncelikle öğretmenlerimize bu eğitim yolculuğunda destek vermelisiniz. Onların görüşlerini dikkatle takip etmeli ve iyi bir iletişim kurmalısınız. Unutmayın ki öğretmenler ancak sizin destek ve teşviklerinizle daha iyi yürüyecek ve önemli adımlar atacaktır. Tek başına öğretmeni yalnız bırakırsanız bu yolculuk sıkıntılı geçecektir. Kıymetli veliler, öğrencilerimize her zaman özgüven aşılamalısınız. Bunun yolu da çocuklarımıza evde ve ailede sorumluluklar ve görevler vermekle olur. Çocuklarınızın her işini sizler yaparsanız onlar hayatta başarısız olur ve mücadele ruhunu kaybederler. Bunun için çocuklarınıza anne baba olarak güvenin ve sorumluluklar verin.
Kıymetli öğretmen arkadaşlarım, artık okullar açıldı. Bu günden sonra yavrularımız size emanet. Yapılacak ne varsa bu yıl içinde, zamanında, ders içinde ve dışında yapmak durumundayız. Öğrencilerimizi yarının Türkiye’sine hazırlamak sorumluluğunu taşıyorsunuz. Gecenin karanlığını aydınlatan yıldızlar misali geleceğimizi de sizler ayrı ayrı aydınlatacaksınız. Öğrencinizin öğretmeni olarak idealist bir yaklaşımla çocuklarımıza örnek olmalı ve hedefler sunmalısınız. Fırsat eğitimini unutmadan okul içi ve dışında her an öğrencilerinize eğitim vermelisiniz. Öğretmenlik mesleği dünyada en ayrıcalıklı meslektir. Bir marangoz yanlış yaparsa o ürünü atıp yeniden yapabilir. Peki ya sizler sevgili öğretmenim. Yanlış yapma şansınız var mı?
Bütün bunlardan sonra hepimize düşen en önemli görev çocuklarımızın sağlıklı ve huzurlu bir ortamda zararlı alışkanlıklardan ve şiddetten uzak hayatlarını ve gelişimlerini sürdürmelerini sağlamaktır. Bu konuda herkes kendine düşen sorumluluğu yerine getirmek zorundadır. Bizler de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sizlerin, öğrencilerimizin ve velilerimizin her türlü eğitim öğretim faaliyetinde sonuna kadar yanınızda olacağımızı bilmenizi isterim.
Bütün bu duygularla yeni eğitim öğretim yılımızın tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyor saygılar sunuyorum. 15.09.2014

RAHİM ÇİMEN
EREĞLİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.