RECEP KONUK: “MİLLETİMİZ EVET DİYECEK, TÜRKİYE BÜYÜK YÜRÜYÜŞÜNE DEVAM EDECEK”

RECEP KONUK: “MİLLETİMİZ EVET DİYECEK, TÜRKİYE BÜYÜK YÜRÜYÜŞÜNE DEVAM EDECEK”

​​​​​​​AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk,referandum çalışmaları kapsamında Ayrancı ilçesine bağlı köyleri ziyaret etti. Vatandaşlarla bir araya gelen Recep Konuk, Cumhu

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk,referandum çalışmaları kapsamında Ayrancı ilçesine bağlı köyleri ziyaret etti. Vatandaşlarla bir araya gelen Recep Konuk, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni, 16 Nisan’da niçin ‘EVET’ denilmesi gerektiğini ve yeni sistemin kazanımlarını anlattı.

Referandum çalışmalarına Karaman’ın Ayrancı ilçesinde devam eden AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konukburada ilk olarak 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programına katıldı. Daha sonra vatandaşlarla bir araya gelen Konuk, “Çanakkale’de milletin istiklal ve istikbali kurtarılmış, sarsılmaz bir birlik ruhu oluşturulmuştur. Çanakkale bu milletin vatan ve bayrak sevdasının, köklü devlet bilincinin, derin tarihi mirasının kanıtıdır. Çanakkale’deki birlik ve kardeşlik ruhunu bugüne yansıtarak yeni sistemde de benzer bir birlik ruhunu tesis edeceğiz. Bunun için diyoruz ki, 16 Nisan’da yapılacak referandum için gece gündüzdemeden çalışacak, milletimize gerçekleri anlatacağız ve milletimiz ‘Evet’ diyecek, Türkiye büyük yürüyüşüne devam edecek” dedi.

“BAŞBAKAN TARAFLI MI Kİ CUMHURBAŞKANI TARAFLI OLSUN”

Recep Konuk ilçe merkezinde katıldığı programın ardından sırasıyla Üçharman, Kıraman, Berendi, Çat, Akpınar, Melikli, Küçükoraş, Kayaönü, Büyükoraş, Pınarkaya ve KavaközüKöylerini ziyaret ederek vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlattı. Türkiye’nin istiklal ve istikbal mücadelesi içerisinde olduğubu süreçte sistemi ve kurumları yenileme ve yeniden yapılandırmanın zaruret haline geldiğini belirten Konuk, “Mevcut sistemde hükümetin başı Başbakan. Partili olmasında sorun yok. Başbakanımız tarafgir midir? Hükümetimiz milletimizin bir kesimine hizmet ediyor, bir kesimini dışlıyor mu? Böyle bir şey olabilir mi? İster partili olsun ister partisiz olsun Başbakanımız bütün milletimizin başbakanıdır. Yeni sistemde hükümetin başı Cumhurbaşkanı olacak, başbakan olmayacak. O zaman Cumhurbaşkanımızda bütün milletimizin, hangi görüşe, hangi inanca, hangi fikre sahip olursa olsun bu milletin Cumhurbaşkanı olacak. Başbakanımız taraflı mı ki Cumhurbaşkanımız taraflı olsun. Bugün de seçilip gelen Başbakan hiç oy vermediğin, sevmediğin bir partiden olabiliyor. O zaman da öyle olacak. Demokrasinin özü budur. Rekabet ve mücadeledir. Halkın gönlüne girip seçilebilmek, seçimden birinci çıkabilmektir. Seçim bitince yeni bir seçime kadar rekabet biter, Türkiye Cumhuriyetinin her ferdi bu ülkenin eşit vatandaşıdır, onurlu, şerefli vatandaşıdır ve hiçbir ayırım yapmadan Cumhurbaşkanımızın oluşturacağı hükümette hizmetini yapacaktır. Bu milletin seçtiği bir Cumhurbaşkanı bu millete lider olmaya layık birisi olacaktır. Bu millete güvenmeyenler aslında seçilmişe güvenmezler. Biz onlara Cumhurbaşkanımıza, seçilene güvenmeyi tavsiye ediyoruz. Bu aynı zamanda milletimize güvendir. Milletimize güvenmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

“YENİ SİSTEM İLE BİRLİKTE TÜRKİYE BÖLGESİNE IŞIK, MAZLUM COĞRAFYALARA İSE DAHA FAZLA UMUT OLACAKTIR“

Yeni sistem ile birlikte Türkiye’nin önünün açılacağını, ekonomideki yapısal dönüşümün hızlanacağını, 2023 başta olmak üzere bütün hedeflerin daha da yukarıya taşınacağını belirten Recep Konuk, “Yeni sistem ile birlikte Türkiye, AK Parti’nin seçimlerdeki vaatlerinin de ötesine geçme fırsatını yakalayacak. Yeni sistem ile birlikte yatırım ve icraatlar hızlanacak ve yaygınlaşacak. Toplumun tüm kesimleri ve tüm sektörler refah artışından pay alacak. Yeni sistem ile birlikte ekonomide hedeflenen dünyada ilk 10’a girme iddiamız daha da güçlenecek.  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ülkemizin birlik, beraberlik ve huzuru için bir ilk adımdır. Daha müreffeh ve huzurlu bir gelecek için yeni sistemle birlikte nice adımlar atılacaktır. Yüzde 50 ve üstü oy alan bir Cumhurbaşkanı ülkenin teminatıdır. Yeni sistemin getireceği istikrar ve güven ortamı Türkiye’nin daha güçlü bir atılım dönemine girmesine vesile olacaktır. Gelecek olan artık bir yükseliş dönemidir. Türkiye her alanda büyüme ve atılım dönemine girecektir. Beka kaygısı olmayan, yüklerinden kurtulmuş, geleceğe güvenle bakan bir Türkiye’de hızlı bir reformlar dönemi başlayacak, demokrasimiz gelişecektir. Türkiye her alanda mesafe alacak ve hız kazanacaktır. Yeni sistem ile birlikte, Türkiye dünyayı kıskandıran bir ivme yakalayacaktır. Ülkemizin demokrasi ve özgürlük destanı yazdığı 15 Temmuz bir milattı, 16 Nisan’la birlikte Türkiye artık yepyeni bir çağa giriş yapacaktır. Artık hiç kimse ve hiçbir güç Türkiye’yi yolundan çevirmeye yeltenemeyecek, Türkiye daha da büyüyecektir. Yeni sistem ile birlikte, Türkiye bölgesine ışık, mazlum coğrafyalara ise daha fazla umut olacaktır” şeklinde konuştu.

“VESAYET DÜZENİ SONA ERECEK VE DEMOKRASİMİZ SINIF ATLAYACAK”

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk,  konuşmasına şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile darbeler artık tarihe karışacak. Türkiye’deki mevcut sistem darbelere zemin hazırlamaktadır. Artık darbelere zemin hazırlayan bu sistemi değiştirmek hem istiklal hem de istikbal meselesi haline gelmiştir. Mevcut sistemde, siyasi iktidar zayıf olunca, bürokratik vesayet güç kazanıyor ve ülke dış müdahale ve operasyonlara açık hale geliyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bu riskler ortadan kalkacak ve Türkiye’nin demokrasi çıtası yükselecek.”

“AYRANCI YATIRIMLARI TAKİBİMİZDE”

Ayrancı ilçesine kazandırılan ve halen devam etmekte olan yatırımlardan da bahsedenRecep Konuk, Ayrancı Barajı Borulu-Kapalı Sulama Sisteme geçişiyle ilgili ihale sürecinindevam ettiğini, bu projenin tamamlanmasıyla Ayrancı Barajı’nın milli ekonomiye katkısının devam ettirilmesi, su tasarrufunun sağlanması ve sulanabilir arazilerin artırılmasının hedeflendiğini, ayrıca bu barajın daha çok kaynaktan beslenerek, beslendiği kaynakların artırılması ile ilgili de çalışmaların sürdüğünü vurguladı. Orman ve Su İşleri Bakanlığının ülke genelinde gerçekleştirmeyi planladığı 1071 Gölet Projesi kapsamında Karaman genelinde ve özelde Ayrancı ilçesi için ihtiyaç olduğu düşünülen ve yapılması talep edilen gölet ve sulama projelerinin takipçisi olduklarını dile getiren Konuk, Karayollarının Ayrancı-Erdemli, Ayrancı-Ereğli ve Karaman-Kılbasan arasında sürdürdüğü yol yapım çalışmalarının da devam ettiğini ifade etti. Recep Konuk ayrıca bölgede boksit rezervleriyle ilgili de çalışmalar yapılmasını planladıklarını kaydetti.

Ziyaretler kapsamında Küçükkoraş köyünde ikamet eden felçli bir hastayı da evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Recep Konuk, ihtiyaçları konusunda aileyle de bir süre görüştü.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.