RECEP KONUK: “YENİ ANAYASA İLE BU MİLLETİ BAŞKALARINA MUHTAÇ ETMEYECEĞİZ”

RECEP KONUK: “YENİ ANAYASA İLE BU MİLLETİ BAŞKALARINA MUHTAÇ ETMEYECEĞİZ”

Referandum çalışmalarına Karaman’ın Kazımkarabekir ilçesinde devam eden AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, ilçe esnafını ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Y

Güne, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da katıldığı Karaman Polis Mesleki Eğitim Merkezi’nden mezun olan öğrenciler için hazırlanan mezuniyet törenine katılarak başlayan AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Bakan Soylu ile birlikte Karaman Belediyesi ve Karaman Valiliği’ni ziyaret etti. Mezuniyet töreni ve ziyaretlerin ardından referandum çalışmalarına devam eden Recep Konuk, Kâzımkarabekir ilçesinde esnafları ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. Burada Kazımkarabekirlilere seslenen Konuk, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlatarak 16 Nisan’da niçin ‘Evet’ denilmesi gerektiğini gerekçeleri ile sıraladı.

BU MİLLETİN EVLATLARINI BAŞKALARINA MUHTAÇ ETMEYECEĞİZ

Yeni sistem ile birlikte Türkiye’nin önünün açılacağını, ekonomideki yapısal dönüşümün hızlanacağını, 2023 başta olmak üzere bütün hedeflerin daha da yukarıya taşınacağını belirten Recep Konuk, Türkiye’nin enerjisini büyümeye yönlendireceğini vurguladı. Konuk yaptığı konuşmada şunları söyledi. “Yeni Anayasa referandumu bir milletvekilliği seçimi değildir. Bu milletin kendi adına kendisinin seçimidir. Milletimizin kendi iradesine sahip olmak için yakaladığı bir şanstır kısmettir ve bunu da ‘Evet’ oylarıyla perçinleyecek, bu ülkeyi bu milleti bu milletin evlatlarını başkalarına muhtaç etmeyeceğiz. Onun için Yeni Anayasa ile birlikte yatırım ve icraatlar hızlanacak, sorunlar teker teker çözülerek Türkiye hedeflerine ulaşacaktır. Toplumun tüm kesimleri ve tüm sektörler, bu yeni refah artışından pay alacak. Yeni sistem ile birlikte ekonomide hedeflenen Dünyada ilk 10’a girme iddiamızı daha da güçlenecek ve istihdam gibi sorunlar asgariye inecektir” dedi.

 

YARGIDA BAĞIMSIZLIK VE TARAFSIZLIK SAĞLANACAK

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, konuşmasını şöyle sürdürdü. “Bu sistemle Türkiye birçok sorunu çözecektir. Muhalefet temsilcileri öyle bir konuşuyor ki, inanın şaşırıyorum. Sanki TBMM kapatılıyor, sanki yargının bütün temsilcileri Cumhurbaşkanlığı tarafından atanır hale geliyor. Oysaki Cumhurbaşkanımızdan daha çok TBMM atayacak, TBMM bunu uzlaşarak atayacak, yargıyı milletin temsilcileri atamış olacak. Gerçek anlamda demokrasi gelecek. Yargıda bağımsızlık ve tarafsızlık sağlanacak.”

 

CUMHURBAŞKANLARININ MECLİSİ FESİH YETKİSİ OLMAYACAK

Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinin, mevcut sistemdeki Bakanlar Kurulu kararlarına karşılık geldiğini, yeni sistemde Cumhurbaşkanı kararnamelerinin kapsamının daraltılacağını, sadece yürütme ve icraat alanıyla sınırlanacağını dile getiren Başkan Recep Konuk, “Cumhurbaşkanlarının Meclisi fesih yetkisi olmayacak. Cumhurbaşkanı ya da Meclis erken seçim kararı alabilecek. Böyle olursa hem Cumhurbaşkanlığı hem de Meclis seçimleri aynı anda yenilenecek. 5 yılını doldurmadan, diyelim 3. yılının sonunda erken seçim kararı alan Cumhurbaşkanı, kalan 2 yılını harcamış olacak. Çünkü erken seçimde adaylığı 2. dönem sayılacak. Cumhurbaşkanı 2. döneminde erken seçim kararı alırsa aday dahi olamayacak. Büyük bir siyasi kriz çıkmadıkça, Cumhurbaşkanları bu yetkiyi kullanmayı asla düşünmeyecek. Cumhurbaşkanı mevcut anayasada da Silahlı Kuvvetlerin Başkomutanlığını temsil ediyor. Yeni sistemde bu yetkisi değişmeyecek” şeklinde konuştu.

 

BAHÇELİYE TEŞEKKÜR

Konuşmasında Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye teşekkür edenRecep Konuk, “Bana göre Sayın Bahçeli bu yeni sisteme destek vererek ahir ömrünün en önemli işini yapmıştır. Bahçeli, geçmiş dönemlerde bu sistemin getirdiği iki başlılık sıkıntısını yaşayanlardandı ve ülkenin tekrar benzer sıkıntılar yaşamaması adına önemli bir adım atarak bende varım dedi. Kendisine ve teşkilatlarının desteğine de teşekkür ederim” dedi.

 

“KÂZIMKARABEKİR SUYA KAVUŞACAK”

Kâzımkarabekir’e yapılan yatırımlar hakkında da konuşan Recep Konuk, genelde Karaman’a özelde ise Kazımkarabekir ilçesine yapılan yatırımları yakından takip ettiklerini ifade ederek, “Karaman’ın eğitimden sağlığa ulaşımdan spora hızlı tren, lojistik merkezi ve Serbest Bölge gibi tüm yatırımlarını yakından takip ediyoruz. Şundan kimsenin şüphesi olmasın gerek Karaman gerekse ülkemiz için günü kurtarma derdinde değiliz. Gelecekle ilgili hesaplarımız var ve tüm bu çalışmalar Karaman’ın geleceği için yürütülmektedir. AK Parti hükümetleri döneminde çiftçilerimiz tarım alanında önemli kazanımlar elde etmiştir. Kâzımkarabekir ilçemizi de içine alan tarımsal arazilerimizi daha verimli hale getirecek su konusunda önemli çalışmalar yürütmekteyiz. Orta vadede sonuca ulaşmayı planladığımız bu projeler ovanın su ihtiyacını da büyük ölçüde giderecektir. Manavgat suyunu besleyen Köprüçay ve Taşkent Gevne’den getirilecek su ile Kazımkarabekir dahil Karadağ’ın etrafındaki 28 köy bu su ile daha verimli üretim yapma imkanına kavuşacak” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.