SAĞ SAHİL 2014 SULAMA SEZONUNU AÇTI

SAĞ SAHİL 2014 SULAMA SEZONUNU AÇTI

Sağ Sahil Sulama Birliği dua ve kurban kesimi eşliğinde 2014 yılı sulama sezonunu açtı.

Sağ Sahil Sulama Birliği sulama sezonu, Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Pankobirlik Başkanı Sezai Özbudak, sulama Birliklerinin Başkanları ve üye çiftçilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Açılış öncesinde dualar okunarak kurban kesildi. Protokol üyeleri ve çiftçilerin katılımı ile gerçekleştirilen açılış sezonu hakkında açıklamalarda bulunan Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı Tan Çelik, 2014 yılı sulama sezonunun çiftçilerin talepleri doğrultusunda açıldığını belirterek sezonun iyi geçmesi temennisinde bulundu. Kapalı Sulama Sistemi ile çiftçilerin daha verimli ürünler elde edeceğini sözlerine ekleyen Tan, 2014 yılı sezonundan çiftçilerin daha umutlu olduğunu dile getirdi.

dsc_0031.jpg

İvriz Barajının sezona 40 milyon metreküp su ile girdiğini ifade eden Devlet Su İşleri Ereğli Şube Müdürlüğü Şefi Ahmet Dursun, sulama sezonunun çiftçeler için hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulundu.

sag-sahil-sulama-sezonunu-acti.jpg

2014yılının Ereğli için bereketli bir yıl olduğunu söyleyen Ereğli Kaymakamı Şakir Erden ise, Ereğli Devlet Su İşleri verilerine göre barajda doluluk oranının son 15 yılın üzerinde olduğundan bahsederek, çiftçilerin su kullanımında daha dikkatli olması gerektiğini hatırlattı. Yatırım programına alınmasına rağmen birliklerin proje bedelini ödeyememesinden dolayı geciken kapalı sulama sistemi projesinin Ereğli’nin geleceği açısından bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Erden, bu noktada çiftçilerden birliklere gerekli desteği vermesini istedi.

dsc_0046.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.