San’dan 30Ağustos Mesajı

San’dan 30Ağustos Mesajı

San’dan 30Ağustos Mesajı

30 Ağustos yok olan bir imparatorluktan yeni bir güne, yeni bir zafere uyandığımız gündür. 30 Ağustos özgür, bağımsız yaşamak isteyen Türk halkının düşmanı topraklardan atmak için verdiği onurlu mücadelenin ismidir.

        

         Sevr Antlaşmasını imzalayarak düşmana teslim edilen toprakları kurtarmak için 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayan 30 Ağustos zaferle sonuçlanacak olan yürüyüşün son adımlarıdır. Bu yürüyüş 9 Eylül de İzmir’in alınmasıyla son bulmuştur.

         Ordusu dağıtılmış, vatan toprakları işgal edilmiş, bütün limanları düşman elinde, Padişah ve İstanbul Hükümeti, İngilizlere telim olmuş, yıllarca savaşmaktan yorulmuş bir halk var. Bu durumda dahi “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” sözleriyle Mustafa Kemal Atatürk Türk milletinin esaret altında yaşayamayacağını ilan ediyordu Amasya’dan. Kocatepe den sesleniyordu “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz ileri!” 4 günde Yunan savunmasını dağıtıp İzmir yolu açılmıştı.

 

Dünya da emperyalizme karşı verilmiş tüm dünyaya örnek olmuş bir savaştır. Bu savaş, cephede savaşan askerlere kucağında ki çocuğuyla kağnıyla mermi taşıyan kadınlarımızın savaşıdır. Bu savaş yüzyıllardır ihmal edilen bir halkın aydınlanma savaşıdır. Günlerce açılığa, susuzluğa meydan okumuş, umutla el birliği etmiş ordunun zafer savaşıydı.  Dünya da emperyalizme karşı verilmiş tüm dünyaya örnek olmuş bir savaştır. Yurdundan edilmiş cepheden haber bekleyen bir ulusun kader savaşıydı.

23 Nisan çocuklara, 19 Mayıs gençlere armağan edilmiş bir bayram, 30 Ağustos Askerlere armağan edilmiş bir bayramdı. Elinden sadece bayramı alınmadı, genelkurmay başkanı, kuvvet komutanları, askerler sahte belgelerle içeri atılarak yok edilmek istenen süreçleri hep birlikte yaşayıp gördük.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı için gelen yazıda anıta çelenk sunma töreninde “Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı dışında çelenk sunulmayacaktır.” Bu zaferi yaşatan büyük komutana saygıyı sunmak bile suç sayılıyor. Milli Bayramların içeriği boşaltılıyor. Milli değerleri yok etmeye çalışanlar, milletin adını anmayanlar, bizleri yönetiyorlar. Bir hafta içerisinde şehit edilen Teğmen Emre As ve Polis memurları Osman Bal ve Ali Kızıloğlu’nu da saygıyla anıyoruz.

Her şeye rağmen Mustafa Kemal Atatürk’ü görüş ve düşüncelerini yaşama ve yaşatmaya inananlar olarak 30 Ağustos Zafer Bayramını kazandıranlara şükranlarımızı sunuyor, rahmetle anıyoruz.

 

                                                       FATİH SAN 

                                  CHP EREĞLİ İLÇE BAŞKANI

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.