Şarampole uçan TIR’da Hayvan Kurtarma Operasyonu

Şarampole uçan TIR’da Hayvan Kurtarma Operasyonu

Ereğli İlçesi'nde, şarampole uçan TIR'da Vatandaşlar ile İtfaiye erlerinin Hayvan kurtarma operasyonu an be an böyle görüntülendi.

Kaza, saat 07,45 sıralarında Konya Adana Konya karayolu üzeri Gülsüt mevkiinde meydana geldi. Konya istikametinden Adana istikametine seyir halinde olan Hasan Yavuz yönetimindeki 47 PV 447 plakalı TIR,ın sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. TIR içinde sıkışan çok sayıda tavuk, keçi, koyun ve inek İtfaiye erlerinin yoğun çabaları ve çevredeki vatandaşların tarafından güçlükle araçtan çıkarıldı.

Kontrolden çıkan TIR'ın devrilmesi sonucu sürücü Yaşanan kazada tır sürücüsü ve yanındaki kardeşi hafif sıyrıklarla kazayı atlatırken, dorsedeki 4'ü büyükbaş, 10'u küçükbaş 14 hayvan, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı. Dorsedeki 1 küçükbaş hayvanla çok sayıda tavuk da telef olurken TIR ındorsesinin altında çaresiz şekilde kurtarılmayı bekleyen hayvanların yaşam mücadelesi vardı.

Hayvan kurtarma operasyonu sonucunda çok sayıda hayvan sıkıştığı yerden çıkartılırken, Bir keç ve çok sayıda tavuğun telef olduğu kazada Tır sürücüsü ve araçta yolcu olarak bulunan kardeşi Seyit Tan Yavuz kazayı küçük sıyrıklarla atlatırken,  Olay yerine gelen Ambulansın tedavisini kabul etmeyen kazazede kardeşlerin red etmesi üzerine ambulans olay yerinden ayrıldı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.