SARIKAFA'DAN 21 MAYIS DÜNYA SÜT GÜNÜ MESAJI

SARIKAFA'DAN 21 MAYIS DÜNYA SÜT GÜNÜ MESAJI

Ereğli Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ercüment Sarıkafa 21 Mayıs Dünya Süt Günü nedeniyle bir mesaj yayınlandı

Ereğli Süt Üreticileri  Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ercüment Sarıkafa 21 Mayıs Dünya Süt Günü nedeniyle bir mesaj yayınlandı

 

Her yıl 21 Mayıs günü kutlanan Dünya Süt Günü ile tüm dünyada sütün, yaşamımızdaki yeri bir kez daha vurgulanıyor.

Çocukların beyin ve kemik gelişimi, büyüme hormonlarına etkisi; yaşlılıkta ise kalsiyum kaynağı olarak vazgeçilmez olan sütün günlük beslenmenin önemli bir parçası olması gerektiğini vurgulayan Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ercüment Sarıkafa, sütün son derece değerli bir protein kaynağı olduğuna dikkat çekti.

Gelişmiş ülkelerde yıllık kişi başı süt tüketiminin 100 litrenin üzerinde olduğunu belirten Sarıkafa, ülkemizde bu oranın 45 litre düzeyinde kalmasının süt tüketiminde henüz istenilen noktaya gelmediğimizin göstergesi olduğunu kaydederek, toplumun günlük beslenme alışkanlıkları içerisinde süt ve süt ürünleri tüketimine önem vermesi çağrısında bulundu.

“Süt Üretiminde Ereğli olarak Türkiye genelinde lideriz” diyen Sarıkafa, “üretiminde lider olduğumuz sütün tüketilmesi konusunda da umarım dünya genelinde ülke olarak önemli bir yer e geleceğimizi temenni ediyorum” dedi.

 Sarıkafa,21-25 Mayıs tarihleri arasına gerçekleşen Süt Etkinlikleri Haftası çerçevesinde toplumda sütün önemi konusunda farkındalık yaratılması gerektiğini vurgulayarak; “Özellikle çocukların fiziksel ve beyinsel gelişiminde protein son derece önemli. Yüksek kalitede, gerçek protein içeren sütün her gün tüketilmesi gerekir. Sütte bulunan proteinler diğer yiyeceklerde bulunan proteinlerden daha yüksek kalitededir. Vücudumuz sütteki proteininin tamamına yakınını sindirmektedir. Bu nedenle süt en sağlıklı protein kaynağı olan gıdaların başında gelir” şeklinde konuştu..

 Sarıkafa, bu vesileyle   çiftçilerimizin Dünya Süt gününü kutluyorum dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.