Şehit Aileleri Çanakkale'ye Gidiyor

Şehit Aileleri Çanakkale'ye Gidiyor

Konya Ereğli Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yılmaz Ertaştan, yaptığı yazılı açıklama ile Dernek olarak gecikmeli olarak düzenleyecekleri Çanakkale, Bursa ve İstanbul gezisi hakkında bilgi verdi.

Konya Ereğli Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yılmaz Ertaştan, yaptığı yazılı açıklama ile Dernek olarak gecikmeli olarak düzenleyecekleri Çanakkale, Bursa ve İstanbul gezisi hakkında bilgi verdi.

Konya Ereğli Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yılmaz Ertaştan, geçen yıl planlanan ancak yaşanan olumsuz gelişmeler nedeniyle bu yıl 21-22 ve 23 Nisan tarihlerinde yapılması planlanan Çanakkale, Bursa ve İstanbul gezileri konusunda yaptığı açıklamada şunları söyledi;
Ereğli Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak, 90 kişilik bir gurupla Ereğli’deki şehit yakınlarını, 2 gece 3 gündüz olmak üzere Çanakkale’yi, Bursa’yı ve İstanbul’u gezdirmeyi planlayarak, maliyet araştırması yaptık. Projenin bize maliyetini tespit ettikten sonra, bu talebimizi ve projemizi 27 Nisan 2016 tarihinde Dernekler Daire Başkanlığı’nın Prodes Sistemi’nden (proje destekleme sistemi) başvurumuzu yaptık.
Projemiz değerlendirme aşamasında iken ülkemizde yaşanan, haince darbe teşebbüsü sebebi ile projemiz ertelenmişti. 2017 yılında Dernekler Daire Başkanlığımızın yeniden değerlendirme sonucunda başvurumuz onaylanmış, projede tarih revizyonu yaparak devam etmemiz istenmiştir. Bizde revizyonumuzu yaparak 21, 22, 23 Nisan 2017 tarihleri arasında gezimizi gerçekleştirmeyi planladık ve gerekli hazırlıklarımızı yaptık.
Bu projenin amacı; Şehit Ailelerimizi, farklı şehirleri gezdirerek, bir nebzede olsa, moral ve motivasyonlarını yükseltmek, şehitlerimize ve ailelerine, ahti vefa göstermek, milli ve manevi değerlerimizi yerinde görerek anlamak ve anlatmak, tarihimizi, kültürel değerlerimizi, özelliklede Çanakkale ruhunu yaşamak ve yaşatmak, maddi koşulları yeterli olmayan, kendi imkanlarıyla gidemeyen ailelerimizin, bu tarihi yerleri gezip görmesini sağlamak, manevi duyguların, şehit yakınlarına gurur verici olduğunu hissettirmek, Türkiye tarihi ve Çanakkale Savaşları ile ilgili doğru bilgilere ulaşmak, gelecek nesillerimize, tarihe saygı ve sevgi çerçevesinde doğru bilgileri aktarmak, özelikle ve özelliklede, son yıllarda birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmaya çalışanlara karşı, tek yürek olarak, birlik mesajı vermektir.
Öncelikle bu projemize destek vererek bizleri onurlandıran bizlere bu imkanı sağlayan İç İşleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya, Dernekler Daire Başkanımız Yılmaz Doruk’a, Dernekler Daire Başkan Yardımcısı Ali Gökay’a, Denetçiler Başkan Yardımcısı İhsan Çimen’e, Proje Kabul ve Değerlendirme Proje Yürütme ve İzleme Şefliğinde çalışan Yusuf Söğütdelen, Soner Ardınç, İsmail Toker ve Özlem Esirik’e, ayrıca bizlere hiç bir zaman yardımlarını eksik etmeyen Ereğli Kaymakamı Ömer Yaran’a, Belediye Başkanı Özkan Özgüven’e Konya ve Ereğli Dernekler Masasında çalışanlara, bu organizasyonun başından sonuna kadar, emeği geçen, bizlere destek olan herkese, sahsım ve Ereğli Şehit Aileleri adına teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.