SOYLU, DON OLAYINA KARŞI ÜRETİCİYİ UYARDI

SOYLU, DON OLAYINA KARŞI ÜRETİCİYİ UYARDI

SOYLU, DON OLAYINA KARŞI ÜRETİCİYİ UYARDI

İlçe Gıda Hayvancılık ve Tarım Müdürü Orhan Soylu, Nisan ayında yağan kar ve sonrasında olabilecek don olayına karşı alınabilecek tedbirler konusunda açıklamalarda bulunurken, Soylu meyve bahçelerinde incelemelerde bulundu.
İçerisinde bulunduğumuz bahar ayında, İlçemizde ve Bütün yurtta görülen ani hava değişiklikleri Bahar ayı içerisinde kışın yaşandığı buğünde ağaçların rengarenk çiçek açmasıyla meyve bahçeleri adeta beyaz bürünürken yağan kar ile ilginç görüntülerin yaşandığı ilçemizde Yazın gelmesini beklerken, Nisan ayının ortasında yağan kar hepimizi şaşkına çevirdi.

Öyle ki bu mevsimsel değişiklikten etkilenen sadece bizler değiliz, Aynı zamanda bitkiler,meyveler ve sebzeler’de etkileniyor. Bir yanda kar, bir yanda meyve vermeye hazırlanan ağaçlar...

Küresel ısınmayla birlikte gelen bu mevsimsel değişikliğin sonuçları sandığımızdan fazla olabilir. Çiçek açmaya başlayan ağaçlar filizlenen sebzeler kar ve olabilecek soğuk yüzünden soğuk alarak etkilenmiş olabilir. Bu üzücü tablo durum ise çiftçilerimizi oldukça etkiliyor.
İlçe Gıda Hayvancılık Ve Tarım Müdürü Orhan Soylu mevsim değişikliklerinin yaşandığı bu günlerde meyve sebze üreticilerin bu durumdan nasıl etkileneceğini ve bu konuda nasıl önlemler alınacağını belirlemek adına kar kış demeden, bu tatil gününde yine çiftçi yararına üreticiyi bilgilendirmek adına incelemelerde bulunarak onlara alınabilecek önlemleri açıklayan Soylu, Çalışmalarıyla haklı olarak ilçemiz çiftçisinden takdir topluyor.

İlçemizin başarılı ve çalışkan müdürlerinden olan Orhan Soylu Ereğli’nin Yıldızlı köyünde bir meyve bahçesinde incelemeler yaparak bu gece ve yarın gece yaşanacak olan don olayına karşı çiftçilerin nasıl önlemler alması gerektiği konusunda bilgilendirici açıklamalarda bulundu ve Soylu, üreticileri soğuga karşı uyardı.

Don olayına karşı çiftçilerin bahçelerinde imkanlarına ve konumlarına göre soba, saman yada lastik yakılabileceğini söyleyen Soylu, Yağmurlama, aynı zamanda rüzgâr pervaneleriyle havanın karıştırılabileceğini, ağaç ve sebzelerin örtüyle örtülmesi gerektiği gibi önerilerde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.