Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Düzenlendi

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Düzenlendi

Ereğli’de İlk defa gerçekleştirilen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu başarıyla gerçekleşti.

İlçemiz Ereğli’de Nuran Solaker tarafından organize edilen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, Oğuz Ata Sosyal Tesislerinden start alırken Anıt meydanında sona erdi. “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü” ve “Sürdürülebilir ve Aktif Ulaşım” konularına dikkat çekmek için farkındalık yaratmak ve kadınların bisiklete binmesini teşvik etmek amacıyla, her şehirde gönüllü, bağımsız, özgür kadınlar tarafından, hiçbir kurum ve kuruluşa bağlı olmaksızın Ereğli’de düzenlendi.

Ereğli’de İlk defa yapılan etkinlik artık sadece Türkiye’de değil ülkemizden Dünya’ya da yayılmış, global bir kadın hareketine dönüştü. Bu sene İlçemiz Ereğli’de bu etkinlikte bir ilke imza atılmış oldu. Ülkemizden pek çok şehir ve aralarında Londra, Milano, Berlin, Washington ve Tahran‘ın da bulunduğu 112 şehir, 14 ülkede eş zamanlı olarak gerçekleşen ve renkli görüntüleriyle deEreğli’nin tanıtımına katkı sağlamış oldu.

Ereğli caddelerinde, Süslü Kadınlar Bisiklet Turuna katılan kadınların yaptığı çağrılarda ise ‘’Arabadan inin bisiklete binin Sağlığınız için bisiklete binin ve Bisiklet yolu yapılması konusunda talepte bulundular. Yapılan bu çağrılar ise vatandaşlar tarafından olumlu tepki alırken, İlçe halkı ise Süslü Kadınlara alkışlarla desteklediği görüldü.

Nuran Solaker düzenlenen turun sonunda yaptığı açıklamada “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü” ve “Sürdürülebilir ve Aktif Ulaşım” konularına dikkat çekmek için farkındalık yaratmak ve kadınların bisiklete binmesini teşvik etmek amacıyla yapılan bu organizasyona katılan herkese teşekkür etti. Solaker, Ayrıca katkı sağlayan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçuya, Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik polislerine ve 112 Sağlık Ekiplerine, Süslü Kadınlar adına teşekkür etti.

Ereğli’de sorunsuz bir şekilde başarıyla gerçekleştirilen etkinlik ilk defa olması nedeniyle katılımcı kadınlardan tam not aldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.