Süt Eylem Planı Çalışmaları Sona Yaklaştı

Süt Eylem Planı Çalışmaları Sona Yaklaştı

Süt Eylem Planı Çalışmaları Sona Yaklaştı

Konya ili Süt Eylem Planı çerçevesinde Süt işletme tesisi sahiplerine yönelik Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Ereğli Kaymakamı Şakir ERDEN ve Ereğli Belediye Başkanı Özkan ÖZGÜVEN’ de katıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Orhan SOYLU toplantıda katılımcılara 09.06.2014 tarihinde ve buna ek olarak 18.08.2014 tarihli İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararları hakkında bilgi verdi. Orhan SOYLU Ereğli’de günlük 717 litre süt üretimi olduğunu, bu sütün 115 bin büyükbaş hayvandan elde edildiğini ve süt hijyeninin son derece önemli olduğunu söyledi.SOYLU, süt toplayacılara yönelik yapılan 09.10.2014 tarihli eğitim toplantısının son derece verimli olduğunu ve katılımın yüksek olduğu belirtirken, süt toplama araçlarının muayene ve çip takma işlemlerinin başarılı bir şekilde uygulandığını vurguladı. SOYLU ayrıca 1 Aralık 2014 tarihinden itibaren çiğ süt toplama izin belgesi veya soğuk çiğ süt toplama izin belgesi olmayan süt toplama araçlarının süt toplamalarına müsaade edilmeyeceğinin altınız çizdi.
Ereğli Kaymakamı Şakir ERDEN ise süt eylem planı çerçevesinde yürütülen çalışmalardan dolayı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Orhan SOYLU’ya teşekkür etti.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.