Tarihe ve Milli Birliğe Tanıklık Programı Kapsamında Uluslararası Basın Heyeti Türkiye’de Ağırlanıyor.

Tarihe ve Milli Birliğe Tanıklık Programı Kapsamında Uluslararası Basın Heyeti Türkiye’de Ağırlanıyor.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından düzenlenen “Tarihe ve Milli Birliğe Tanıklık” programı kapsamında Alman Basın Heyeti ve çeşitli ülkelerden gazetecilerin yer aldığı Uluslararası Basın Heyeti BYEGM’yi ziyaret etti.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından düzenlenen “Tarihe ve Milli Birliğe Tanıklık” programı kapsamında Alman Basın Heyeti ve çeşitli ülkelerden gazetecilerin yer aldığı Uluslararası Basın Heyeti BYEGM’yi ziyaret etti. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca ile bir araya gelen heyet 15 Temmuz Darbe girişimi, FETÖ’nün iç ve uluslararası faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Konuşmasının başında, uluslararası basın mensuplarına, gazetecilik mesleğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mehmet Akarca, “Gazetecilik mesleğinin içinden gelmiş biri olarak sizlerin duygu ve düşüncelerinizi iyi bildiğimi sanıyorum. Meslektaşlarımla bir arada olmak beni mutlu ediyor.” dedi.

 

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin uluslararası basın mensuplarına bilgi veren Akarca, “Her şey normalmiş gibi sandığımız bir dönemde, bir gece askerlerin kışlalarından çıkıp insanlara saldırdığına tanık olduk. Çok sayıda darbeye şahitlik etmiş biri olarak diyebilirim ki bu hiçbirisine benzemiyordu. Kendi ülkenizde sizin vergilerinizle üretilen tanklar, silahlar, yine kendi insanlarınızı hedefledi. Cumhurbaşkanımızın canlı yayında cep telefonundan yaptığı çağrı üzerine, liderine ve demokrasisine sahip çıkmak üzere halk sokaklara dolup bu hain darbecilere karşı canını dişine takarak mücadele etti.” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin kalkınma hamlelerine eski hızıyla devam ettiğinin altını çizen Akarca, Türkiye’nin birlik ve beraberlik içerisinde, el birliği ile büyümeye devam ettiğini söyledi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Mehmet Akarca, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteciler ile ilgili soru üzerine, tutuklanan gazetecilerin, gazetecilik faaliyetleri sebebiyle değil, FETÖ soruşturması kapsamında terörizm suçundan tutuklu olduklarını, son kararın bağımsız mahkemelerce verileceğini söyledi. Hırsızlık yapan bir gazetecinin, gazetecilik yaptığı için değil, hırsızlık suçu sebebiyle tutuklanacağı örneğini veren Akarca, bu durumun dünyanın her yerinde aynı olduğunu belirtti. Akarca, darbe girişimine ilişkin meclis soruşturmasının da kısa sürede başlayacağını dile getirdi.

Türk halkının darbe girişimi gecesi göstermiş olduğu çabaya da değinen Akarca, “Darbelere maruz kalan, özgürlükleri elinden alınmaya çalışılan bir halkın demokrasiyi nasıl sevdiği, demokrasi için canını hiç çekinmeden nasıl vermeyi göze alabileceği ortaya çıktı. Sizler gibi demokrasiyi içine sindirmiş ülkelerin gazetecilerinin Türkiye halkının demokrasi için çabasını takdirle karşılayacağına eminim.” dedi. Akarca, Batılı ülkelerin darbe girişimine karşı Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerinin çok geç kaldığını da sözlerine ekledi.

Heyet, “Tarihe ve Milli Birliğe Tanıklık” programı kapsamında çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına da ziyaretlerde bulunacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.