Tetikçi ve Çakmalara Taviz Yok!

Tetikçi ve Çakmalara Taviz Yok!

RESMİ BASIN HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ DEVLETİYLE EL ELE

Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Murat Salman, Ereğli’deki resmi basın kuruluş temsilcileri ile bir araya gelerek değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Necdet Ercan, İlçe Jandarma Komutanı Osman Koşar’ın da katıldığı toplantıda yapılan haberlerde toplum hassasiyetinin ön planda tutulması, bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi, objektif ve doğru haber işlenmesi gibi konularda fikir alışverişinde bulunuldu.

Basının haber alma ve kamuoyuna doğru şekilde haber sunma sorumluluğu olduğunu kaydeden Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Murat Salman, haber değeri taşıyan olayları erken haber yapma derdine düşen kişilerin eksik ve yanlış haberler vererek, özellikle sosyal medyada paylaşımlar yaptığını ve bu paylaşımların başta kendileri olmak üzere idarecileri ve sorumluları zor duruma düşürdüklerini belirtti.

Basında yer alan haberlerin içeriğinde suç unsuru sayılacak ifadelerin kullanılmaması gerektiğinin altını çizen Salman, bu tür haberlere yer vermemek adına Emniyet ve Jandarma ile birlikte resmi basın kuruluşları dışında internet, sosyal medya gibi platformlarda haber yapan kişilerle haber paylaşımının yapılmayacağını ifade etti.

Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Necdet Ercan ve İlçe Jandarma Komutanı Osman Koşar’da bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi için haber teyidinin önemli olduğuna dikkat çektiler.

Ercan ve Koşar, olay yerinin güvenliği için resim ve kamera çeken habercilerin sağduyulu ve anlayışlı olmaları gerektiğini belirttikleri konuşmalarında, Basın mensubu olmayan kişilerin resim ve kamera çekmelerine izin verilmeyeceğini vurguladılar.

Basın kuruluş temsilcileri de Ereğli’de basın görevini üstlenen kişilerin görevlerini ifa ederken karşılaştıkları zorlukları aktardılar.

Resmi basın kuruluşları dışında kendisini basın olarak tanıtan kişilere taviz verilmemesini isteyen kuruluş temsilcileri, “Biz yıllardır büyük bir hassasiyetle bu sorumluluğu yerine getiriyoruz. Ancak son yıllarda eline fotoğraf makinası alan, cep telefonu alan, kamera alan herkes basın mensubu oldu. Resmi sıfatı olmayan bu kişiler hiçbir sorumluluğu üzerine almadan haber yapıyorlar. Artık kişilere taviz verilmesin ifadelerini kullandılar.

2b88dbc6-5454-4612-b5dc-ec49c2832053.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.