TMO 2023 Hububat alım fiyatları belirlendi

TMO 2023 Hububat alım fiyatları belirlendi

TMO 2023 buğday ve arpa alım fiyatlarını belirledi.

TMO alım fiyatlarını ekmeklik buğdayda ton başına 8 bin 250 lira arpada 7 bin lira olarak belirlendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, şunları söyledi;
‘’Hasat döneminin başladığını görüyoruz. Çiftçilerimize gereken desteği veriyoruz. Geçen ay başında yaş çay alım fiyatı açıkladık. Bugün de TMO 2023 buğday ve arpa alım fiyatlarını belirledik. TMO alım fiyatlarını ekmeklik buğdayda ton başına 8 bin 250 lira arpada 7 bin lira olarak kararlaştırdık. Bakanlığımız tarafından sisteme kayıtlı çiftçilerimize buğdayda ton başına bin lira arpa için ton başına 500 lira destek olarak verilecektir.’’ 

2023 TMO alım fiyatları ton başına şöyle:
MAKARNALIK BUĞDAYLAR
MAKARNALIK BUĞDAY (2.Grup) 9.000
DÜŞÜK VASIFLI MAKARNALIK BUĞDAY 8.250
EKMEKLİK BUĞDAYLAR
EKMEKLİK BUĞDAY (2.Grup) 8.250
DÜŞÜK VASIFLI EKMEKLİK BUĞDAY 7.500
ARPA (2. Grup) 7.000
ÇAVDAR-YULAF-TRİTİKALE (2.Grup) 6.000
Açıklamada, ekmeklik ve makarnalık buğday ile arpa fiyatlarına kalitesine göre (1. Grup) ton başına 100 lira ilave fiyat verileceği ifade edilerek, bu şekilde 1. grup ekmeklik buğday fiyatının ton başına 8.350 lira, makarnalık buğday fiyatının ton başına 9.100 lira, arpa fiyatının ise ton başına 7.100 lira olacağı belirtildi.
Öte yandan açıklamada, TMO'ya ürün teslim edecek üreticilerin, alım noktalarında herhangi bir zorlukla karşılaşmamaları için ÇKS bilgilerini güncellemeleri, randevularını mutlaka almaları ve ürünlerini randevu alınan gün getirmeleri, anlaşmalı bankalardan alınacak ürün kartı veya banka hesap numaraları ile alım noktalarına gelmeleri gerektiği kaydedildi.
Lisanslı depolara ürün teslim edeceklerin, bankadan ELÜS işlem emrine izin veren yatırım hesabı açmaları ve en yakın Türkiye Ürün İhtisas Borsası'na başvurarak üye olmaları gerektiği belirtilen açıklamada, ürünün, iş yerlerine/lisanslı depolara ürün sahibi tarafından veya vekalet verilerek getirilmesi gerektiği vurgulandı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.