TOKİ Ereğli’de 334 konut inşa edecek

TOKİ Ereğli’de 334 konut inşa edecek

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Ereğli’ye yapılacak olan konutların ayrıntıları netleşti.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Ereğli’ye yapılacak olan konutların ayrıntıları netleşti.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Konya’nın Ereğli İlçesi, Orhaniye Mahallesi’nde inşa edilecek 334 konutun ihalesi yapıldı.

 14 Kasım Salı günü gerçekleşen ihale kapsamında ayrıca ticaret merkezi, cami ile altyapı ve çevre düzenleme işi de yer alıyor.

Yatay mimari konseptli projede yükseklikleri zemin+4 olan konutların 12’si 1+1, 214’ü 2+1, 108’i ise 3+1 planında inşa edilecek.

Projede geleneksel konutlarda yer alan mimari anlayışı modernize ederek farklılık yaratılmaya çalışıldı. Konya’ya ait yerel mimari göz önünde bulunduruldu.

 

Cephelerde ve zemin kat seviyesinde yöresel taş kaplamalar, ahşap görünümlü kaplamalar, dekoratif pencereler,  söveler,cephelerde Türk evini yansıtan cumbalar kullanılacak .

 Projeyle yerleşim alanı dükkânları, camisi, spor ve oyun alanları, park ve peyzajıyla nitelikli sosyal çevre imkânı sunan yeni bir yaşam merkezi oluşturulacak.

 

Proje, ihaleyi alan firmaya yapılacak olan yer tahsisinden sonra 550 gün içinde tamamlanacağı edinilen bilgiler arasında olurken Projeye başvurularla ilgili olarak henüz bir açıklama yapılmadı.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.