Toprak Analizlerinizi Mutlaka Yaptırın

Toprak Analizlerinizi Mutlaka Yaptırın

Gıda Tarım ve Hayvancılık Ereğli İlçe Müdürü Orhan SOYLU, Mazot, Gübre ve Toprak analizi desteklemesinden yararlanmak isteyen çiftçiler için önemli açıklamalarda bulunarak özellik Toprak Analizini henüz İlçe Müdürlüğüne teslim etmemiş çiftçilerin sayısını

İlçe Müdürü Orhan SOYLU yaptığı açıklamada “Sizlerin de bildiği gibi mazot gübre desteği için başvurular Mayıs ayı sonu itibariyle sona ermişti. Ancak Bakanlığımızca önce Haziran ayı sonuna kadar şimdide 29 Ağustos 2014 tarihi mesai saati bitimine kadar uzatılmıştı. Bununla birlikte Toprak Analizi desteği başvuruları da yine 29 Ağustos 2014 tarihi mesai saati bitiminde sona erecektir. Çiftçilerimizin mağdur olmamaları için Mazot Gübre desteği ve Toprak Analizi desteği için başvurularını 29 Ağustos a kadar mutlak surette yapmaları gerekmektedir.” Dedi.

İlçe Müdürü Orhan SOYLU; Şu ana kadar İlçe Müdürlüğüne 7000 e yakın çiftçinin Mazot Gübre desteğinden yararlanmak için 2014 yılı ÇKS (TBS) dosyalarını teslim ettiği halde Toprak analizi desteği almak için başvuruda bulunan çiftçi sayısının 700 civarında olduğunun altını çizdi.

Parsel büyüklüğü 50 dekar ve üzeri olan arazilerde çiftçilerin mutlak surette toprak analizi yaptırmaları gerekmekte olduğunu hatırlatan İlçe Müdürü Orhan SOYLU, “Parsel büyüklüğü 50 dekar ve üzeri arazilerde Toprak analizi yaptırmayan çiftçilerimiz bu parselleri için sadece Mazot desteği alacak GÜBRE ve TOPRAK ANALİZİ desteklemelerinden faydalanamayacaktır. Bir başka ifadeyle parsel büyüklüğü 100 dekar bir buğday ekili bir arazi için bakanlımızca toprak analizi yaptırması halinde 1310TL destek alacakken toprak analizi yaptırmaması halinde alacağı destek miktarı 460 TL olacaktır. Bu nedenle çiftçilerimizden Mazot Gübre desteği için başvuru yapmamış olanlarla başvuru yaptığı halde toprak analizi yaptırmayan ve İlçe Müdürlüğümüze müracaat etmeyen çiftçilerimizin 29 Ağustos 2014 tarihine kadar mutlaka müracaat etmeleri gerekmektedir.” Diyerek Ereğlili üreticilere seslendi.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Toprak analizi yaptıran çiftçilerimize 2014 yılı için dekara 2,50 TL toprak analiz desteği ile birlikte ürün gruplarına göre aşağıda tabloda olduğu gibi mazot gübre desteklemesi ödenecektir. Ereğli kamuoyuna duyurulur.

 

Sıra

No

Ürün Grupları

Mazot Destekleme

Tutarı

(TL/dekar)

Gübre Destekleme

Tutarı

(TL/dekar)

1

Peyzaj ve süs bitkileri, özel çayır, mera ve orman emvali alanları

3,1

4,3

2

Hububat, yem bitkileri, baklagiller, yumru bitkiler, sebze ve meyve alanları

4,6

6

3

Yağlı tohumlu bitkiler ve endüstri bitkileri alanları

7,5

7,5

 

 

                                                                                             

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.