TÜMSİAD’DAN HOLLANDA’YA KINAMA

TÜMSİAD’DAN HOLLANDA’YA KINAMA

TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya Hollanda tarafından uygulanan fikir

 

TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya Hollanda tarafından uygulanan fikir özgürlükleriyle bağdaşmayan tavrı kınadı. Doğan; “Almanya ve Avusturya ile başlayan, son olarak Hollanda da yaşanan antidemokratik uygulamalar bakanlar ve büyükelçimizin gıyabında Türk milletine karşı yapılmış bir saygısızlıktır” dedi.

'Hollanda Devletinin Anti-demokratik Tavrını Şiddetle Kınıyoruz' başlıklı bir açıklama yapan Başkan Doğan, “Türkiye'nin anayasa değişikliği ile ilgili halkoylaması sürecine girdiği son günlerde Almanya ve Avusturya ile başlayan ve son olarak hafta sonu Hollanda’da yaşanan antidemokratik uygulamalar, Avrupa Birliği’nin ekonomik ve diplomatik partneri olan biz Türk iş dünyasını derin kaygıya düşürmektedir” dedi. Doğan sözlerini şöyle sürdürdü; “Hollanda devletinin, demokratik seçimlerle kendi halkının büyük çoğunluğunun desteğini alarak görevini ifa eden bakanlarımıza uyguladığı tavır hiçbir diplomatik teamüle uymadığı gibi uluslararası anlaşmalara da aykırıdır. Takınılan bu tavır bakanlar ve büyükelçimizin gıyabında Türk milletine karşı yapılmış bir saygısızlıktır. Bu tavır ekonomik paydaş olan bir devlete yakışmadığı gibi bizim tarafımızdan tamamen art niyetli olarak görülmektedir.”

Avrupa Basınında Çıkan Haberlere Dikkat Çekti

Avrupa basınında özellikle Bild, Stern, Delspigel, Blick gibi yayınlar hem Türkiye hem de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hakkında son dönemde artarak devam eden bir algı operasyonu yürütüldüğüne dikkat çeken Doğan; “5 milyon Türk’ün yaşadığı Avrupa ülkelerine bu süreçte seçim çalışmaları için seyahat gerçekleştiren bakanlarımıza karşı alınan anti-demokratik tavrı şiddetle kınıyoruz. Avrupa basının yapmış olduğu gerçek dışı haberleri de son derece kaygı verici buluyor; yapılanın basın ahlak ilkeleriyle bağdaşmayan art niyetli bir bir tavır olduğunu düşünüyoruz” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.