Türk Milleti Darbeye Darbe Yapan Millet Olarak Tarihe Geçti

Türk Milleti Darbeye Darbe Yapan Millet Olarak Tarihe Geçti

Türk Milleti Darbeye Darbe Yapan Millet Olarak Tarihe GeçtiKonya’daki demokrasi nöbetinin onuncu gününde halka seslenen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk milletinin darbeye karşı darbe yapan millet olarak tarihe geçtiğini vurguladı. Çavuşoğlu, halka

Türk Milleti Darbeye Darbe Yapan Millet Olarak Tarihe GeçtiKonya’daki demokrasi nöbetinin onuncu gününde halka seslenen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk milletinin darbeye karşı darbe yapan millet olarak tarihe geçtiğini vurguladı. Çavuşoğlu, halka bu acıyı ve korkuyu yaşatan hainlere hesap soracaklarını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, darbe girişiminin onuncu gününde demokrasi nöbetine devam eden Konyalılara hitap etti. Mevlana Meydanı’nda 10 gündür aralıksız toplanarak demokrasi nöbeti tutan yüz binlerce Konyalıya teşekkür eden Çavuşoğlu, “15 yıldır bu ülke için yaptıklarımızı hazmedemeyenler, güçlenmesini, büyümesini, dünyadaki mazlumların vicdanının sesi olmasını hazmedemeyenler Türkiye ile uğraşıyorlar. Şimdi size soruyorum; 15 Temmuz akşamı sabaha kadar vatandaşlarımıza havadan helikopterlerden bomba yağdıranların, tankla ezenlerin hain PKK’dan, DHKPC’den acımadan insanlarımızı öldürenlerin DAEŞ’ten farkı var mı? Hatta onlardan daha kötüler, daha alçaklar, daha hainler, daha adiler. O gün tüm planlarını yapmışlar. Her türlü hesabı yapmışlar. Ama unuttukları bir şey vardı. Karşılarında büyük Türk milleti vardı. Onların bir hesabı varsa, benim milletimin de bir hesabı vardır. Onların bir hesabı varsa Rabbimin de bir hesabı vardır. Bunu unuttular. Türk milleti dünyada darbeye darbe yapan millet olarak tarihe geçti. Ne mutlu bize” dedi. Teröristleri temizleme zamanı geldiğini vurgulayan Çavuşoğlu, “Allah’ın izniyle sizlerin de desteğiyle bu hainleri temizleyeceğiz. Türkiye’dekileri temizleyeceğiz, yurt dışına kaçanları da geri getireceğiz. Hepsini tek tek getirip hesabını soracağız. Ama sadece o darbeci hainleri, o piyonları getirmek yetmez. Pensilvanya’daki terörist başını da Türkiye’ye getireceğiz. Buradan bir kere daha müttefikimiz ABD’ye sesleniyoruz. Size hukuki belgeleri de veriyoruz. Artık, bu kişiyi vermek için bize delil lazım diyemezsiniz. Siz de biliyorsunuz, dünya da biliyor, bu darbe girişiminin arkasında o terörist başı fetö vardır. Bu kalleşlerden, bu teröristlerden hesap sormak bizim boynumuzun borcudur. Size bu acıyı, milletimize bu korkuyu yaşatanlara hesabını soracağız” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç da dünyanın hiçbir ülkesinde milyonlarca insanın alanlarda 10 gün boyunca nöbet tutmadığını, Türk milletinin farkının bu olduğunu belirterek, Konyalıları ve Türk milletini tebrik etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ise “Darbecileri devirdiniz, toplarla milletin üzerine gelenleri devirdiniz, Pensilvanya’dakini devirdiniz. Allah’ın izniyle daha nicelerini devireceksiniz” diyerek, halkın meydanlarda, kendilerinin de Ankara’da karargahta nöbete devam edeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Konya eski Milletvekili Gülay Samancı da “Meydanlardayız, Allah’ın izniyle meydanlarda kalmaya devam edeceğiz. Siz Konyalılar olarak, bütün Türkiye olarak kurtuluş mücadelesinde verdiğimiz o ruhu tekrar canlandırdınız, Allah hepinizden razı olsun” şeklinde konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.