Uçkun Üremesine Karşı Etkin Mücadele

Uçkun Üremesine Karşı Etkin Mücadele

Uçkun Üremesine Karşı Etkin Mücadele

Ereğli Belediyesi uçkun üremesine karşı daha etkin mücadele kapsamında durgun su yataklarında larva mücadelesine başladı.
Ereğli Belediyesi toplum sağlığını tehdit eden sinek ve sivrisinek larvalarına karşı ilaçlama çalışmalarını üreme bölgelerinde başlattı. Atatürk Kültür Parkı, atık su arıtma tesisi, çöp döküm alanı ve şehrin belirli yerlerindeki durgun su alanlarında başlatılan çalışmalar kapsamında larvasit uygulaması gerçekleştiren Ereğli Belediyesi ekipleri yapılan uygulamayı yıl boyunca sürdürecek.
Hava sıcaklığının mevsim normallerine dönmesiyle birlikte sinek, böcek ve diğer zararlılara karşı yürütülen çalışmalar kent merkezinin birçok noktasında da devam edecek. 
İlaçlama ekiplerinin çalışmalarını parklar, boş alanlar, kent merkezi çevresi, çöp konteynerleri, cadde ve sokaklar gibi sağlık için tehdit unsuru oluşturabilecek noktalarda yoğunlaştıracağını kaydeden Belediye Başkanı Özkan Özgüven, “Uçkun ve sivrisinek üremesinin önüne geçmek, halkımızı yaz aylarında bu zararlılardan korumak adına ilaçlama çalışmalarımız başladı ve önümüzdeki günlerde artarak devam edecek” diye konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.