UMKE'den gerçeği aratmayan tatbikat

UMKE'den gerçeği aratmayan tatbikat

UMKE'den gerçeği aratmayan tatbikat

Ereğli’de geniş katılımlı UMKE tatbikatı, Doğal afetlerde yaralılara modern kurtarma ve tıp tekniklerini kullanarak en kısa sürede müdahale edebilmek için gönüllülerden oluşturulmuş olan Konya İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) kış çalışmalarını,Ereğli Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenen gerçeği aratmayan tatbikat ile gerçekleştirdi.

UMKE tarafından gerçekleştirilen tatbikatı, Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Özkan Yavuz, Başhekim Yardımcısı Mehmet Emin Günay, POMEM MüdürüAli Kurbi, İlçe Müftüsi Yusuf Eseroğlu ve çok sayıda hastane personeli izledi.

UMKE ekipleriEreğli Devlet Hastanesi bahçesinde gerçeğini aratmayan kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi, Tatbikata Ereğli Belediyesi İtfaiye ekiplerininde destek verdiği tatbikatta, Kurtarma ekibi senaryo gereği çıkan yangın, meydana gelen şiddetli patlama ve trafik kazası sonrasında, olay yerine gelen UMKE ekiplerinin neler yapacağı gösterildi ve yaralılar kurtarıldı. Gerçekleştirilen kurtarma operasyonuna çok sayıda 112 Acil Sağlık çalışanları katıldı.Gerçeğini aratmayan kurtarma operasyonunda, Binada çıkan yangın sonrası yaralılar olay yerine gelen ekipler tarafından alınarak, 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekipleri tarafından hastaneye taşınmak üzere ambulanslara bindirildi. Tatbikat sırasında binanın üst tarafında bulunan bir hastada, sedyeye sıkı güvenlik önlemleri ile bağlanarak, oradan aşağıya uzatılan ip ile sağlık ekiplerine ulaştırıldı. Yine patlama sonrası ise yaralanan yaralılarda ekipler tarafından yapılan müdahale sonrasında hızlı bir şekilde hastaneye intikalleri sağlandı.

Yapılan tatbikat sonrası açıklama yapan Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Özkan Yavuz ise, UMKE ekiplerinin tatbikatlar sayesinde meydana gelebilecek olaylar karşısında nasıl davranacaklarını uygulamalı şekilde öğreneceklerini söyledi.

TATBİKAT UYGULAMALI OLARAK GÖSTERİLDİ

Yavuz, “Hastane binasında çıkan yangın ve sonrasında hastane sahasındaki patlama sonrasında elim bir olay gerçekleştirilen ve olay sonrasında buraya  Ulusal Medikal Kurtarma Ekibimiz hemen  intikal etti. Olay yerine gelen arkadaşlarımız patlama sonrasında yaralanan çok sayıda yaralıya arkadaşlarımız yardım etti” dedi.  Yavuz, Burada aktif eğitimlere katılan çok sayıda arkadaşımız ile birlikte kış tatbikatının gerçekleştiğini yine, olay yerinde yaralılara nasıl davranacaklarını ve kendileri ile yaralılara zarar vermeden nasıl yardım edebileceklerini uygulamalı bir şekilde öğreniyorlar” diye konuştu. Yavuz, bu tür olayların sadece tatbikatlarda kalmasını istediklerini söyleyerek, tatbikatı başarılı bir şekilde gerçekleştiren UMKE ekiplerinin her birine ayrı ayrı teşekkür etti. Kurtarma çalışmalarına katılan UMKE ekipleri daha sonra Ereğli hatırası olarak toplu şekilde fotoğraf çektirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.